Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2021 7:00
Čas čtení 6:09
Ondřej Jarůšek

Jake Paul vs. Tyron Woodley 2: Kolik si vydělají, kdo je favorit a co bratrům youtuberům vzkázal naštvaný Tyson Fury?

Jake Paul vs. Tyron Woodley 2: Kolik si vydělají, kdo je favorit a co bratrům youtuberům vzkázal naštvaný Tyson Fury?
Zdroj: Getty Images/Jason Miller
SPORT BOJOVÉ SPORTY JAKE PAUL
Uložit Uložené

Už 18. prosince se Jake Paul a Tyron Woodley utkají v boxerské odvetě.

Ještě na začátku prosince fanoušci bojových sportů, a zejména MMA a boxu, vyhlíželi očekávaný zápas amerického youtubera Jakea Paula a Brita Tommyho Furyho. Teď je tomu ale jinak. Krátce před konáním zápasu oznámil nevlastní bratr světového šampiona v těžké váze Tysona Furyho odstoupení ze zápasu kvůli poraněným žebrům a organizátoři tak museli na poslední chvíli najít co nejlepší náhradou.

Hledat ale nemuseli daleko. Zraněného Furyho totiž nahradil bývalý šampion UFC Tyron Woodley, který si o odvetný zápas s Jakem Paulem hlasitě říkal už dlouhou dobu. 18. prosince tak má příležitost odčinit porážku, kterou si odnesl z prvního vzájemného zápasu s youtuberem a za kterou se na jeho hlavu snesla sprška posměšků.

Doporučeno
Legendární MMA bojovník Cro Cop ničil soupeře brutálními kopy do hlavy. „Lámal jsem kosti a trhal svaly,“ prohlásil Legendární MMA bojovník Cro Cop ničil soupeře brutálními kopy do hlavy. „Lámal jsem kosti a trhal svaly,“ prohlásil 12. prosince 2021 7:00

Přestože je Jake Paul v ringu stále neporažený, Tommy Fury měl být prvním opravdovým boxerem, se kterým měl youtuber změřit síly. V prvním amatérském zápase se Jakeu Paulovi stal soupeřem kolega youtuber Deji, ve své premiéře mezi profesionály se pak utkal s youtuberem jménem AnEsonGib, poté nastoupil proti hvězdě NBA Nateu Robinsonovi, následně knockoutoval bývalého zápasníka organizací UFC a Bellator Bena Askrena a zatím naposledy jej mohli fanoušci vidět právě v zápase s Tyronem Woodleym v srpnu tohoto roku. Jak to dopadne tentokrát?

Jake Paul  Tyron Woodley
Zdroj: Getty Images/Jason Miller

Peníze až na prvním místě

V zápasech Jakea Paula jde primárně o jedno, a tím jsou peníze. Ať už se to někomu líbí nebo ne, Jake Paul přitahuje velkou pozornost a s tím se pojí právě i vysoké finanční odměny, které plynou zejména z prodejů placených živých přenosů (PPV).

Ten šmejd má plnou hubu keců, ale já ho uspím. To vám slibuju. – Tyron Woodley

Tyto výplaty jsou navíc častokrát vyšší, než jaké pobírají například přední bojovníci UFC. Není proto divu, že nejeden bojovník nejslavnější MMA ligy světa už veřejně prohlásil, že by si to rád s některým z bratrů Paulových v ringu rozdal.

Doporučeno
Propadl kokainu, vážil 200 kilo a chtěl spáchat sebevraždu. Boxerský šampion Tyson Fury má za sebou neuvěřitelný příběh Propadl kokainu, vážil 200 kilo a chtěl spáchat sebevraždu. Boxerský šampion Tyson Fury má za sebou neuvěřitelný příběh 26. října 2023 13:57

Podle portálu MMA Fighting si jak Jake Paul, tak i Tyron Woodley za první vzájemný zápas oba odnesli rovné dva miliony dolarů. Očekává se, že o minimálně stejnou částku si bojovníci přilepší i díky chystané odvetě. Youtuber navíc Tyronu Woodleymu nabídl bonusových 500 tisíc dolarů, pokud jej dokáže knockoutovat.

K výplatě bojovníků se zpravidla dále přičítají také bonusové odměny z prodejů PPV. Odhaduje se, že na první zápas Jakea Paula a Tyrona Woodleyho si PPV v hodnotě necelých 60 dolarů zakoupilo přibližně půl milionu lidí. To by znamenalo, že akce jen na prodejích živých přenosů vydělala něco kolem 30 milionů dolarů.

Zápasy s bratry Paulovými znamenají peníze. To si uvědomuje i bývalý šampion a živoucí legenda Mike Tyson, který prohlásil, že by se za pořádný balík peněz utkal s Loganem Paulem, starším bratrem Jakea. Spekuluje se o tom, že dvojice se spolu utká v únoru roku 2022. Naposledy se Logan Paul porval s neporaženým Floydem Mayweatherem. Zápas tehdy prodal více než milion PPV.
Jake Paul
Zdroj: Getty Images/Al Bello

Uspím ho, slibuje veterán UFC

Poté, co bylo na poslední chvíli oznámeno, že náhradníkem zraněného Furyho bude Tyron Woodley, se objevily znepokojené ohlasy, podle kterých bývalý šampion UFC nebude na boxerský zápas dostatečně připravený, protože s odvetou v daném termínu nepočítal a nebude tím pádem v adekvátní formě. Tyto obavy ale sám Woodley vyvrací.

„Jsem ve špičkové formě, jsem připraven. Před pár dny jsem spároval 12 kol a včera 7 kol kolem jedné hodiny ráno, tedy zhruba v době, kdy budu zápasit. Nemůžu se dočkat a jsem za tuto šanci vděčný. Neváhal jsem ani sekundu. Ten šmejd má plnou hubu keců, ale já ho uspím. To vám slibuju,“ řekl Woodle krátce po oznámení odvety.

Z mého pohledu jsem první zápas vyhrál. Teď se tam vrátím, knockoutuju ho a na konci trilogie to zopakuju. – Tyron Woodley

Doporučeno
150kilový obr Bob Sapp v ringu ničil soupeře brutální silou. Později byl obviněn, že záměrně prohrával zápasy 150kilový obr Bob Sapp v ringu ničil soupeře brutální silou. Později byl obviněn, že záměrně prohrával zápasy 26. srpna 2021 14:00

Kromě toho, že Tyron Woodley dostává šanci odčinit svou předešlou porážku a může si opět pohádkově vydělat, má bývalý šampion UFC ještě další pádný důvod, proč by měl nyní pro výhru před časovým limitem udělat vše, co je v jeho silách. Zápasník totiž prozradil, že smlouva, kterou podepsal, obsahuje klauzuli, podle níž v případě výhry na KO uvidíme mezi ním a youtuberem ještě třetí zápas.

Je tedy dost možné, že tuto dvojici společně v ringu neuvidíme naposledy a po odvetě nás čeká ještě završení trilogie. Aby k tomu ale došlo, musí Tyron Woodley dokázat to, co napoprvé nedokázal vyhrát a Paula ukončit. On sám je však přesvědčen, že vyhrál i poslední zápas. „Z mého pohledu jsem první zápas vyhrál. Teď se tam vrátím, knockoutuju ho a na konci trilogie to zopakuju. Pak už nikdo o pravém vítězi nebude pochybovat,“ prohlásil.

Jake Paul Tyron Woodley
Zdroj: Getty Images/Jason Miller

Favorit je youtuber

Navzdory sebevědomým prohlášením a značné motivaci zvítězit, která je u Woodleyho zřejmě ještě větší než u prvního zápasu, nastupuje do boje v pozici favorita youtuber Jake Paul. Alespoň tedy z pohledu sázkových kanceláří, a to jak těch tuzemských, tak i amerických. 

Tyron Woodley během své MMA kariéry vynikal spíše ve wrestlingu, není tedy čistokrevným postojářem. Přesto má však v rukou tvrdý úder, kterým by mohl zápas rozhodnout, a to zejména v začátku zápasu, pokud se rozhodně nevyčkávat a rovnou přejít do tvrdé ofenzívy. 

Připomeň si nejlepší momenty z prvního zápasu

Jakeu Paulovi však hraje do karet, že už jednou proti Woodleymu vydržel stát celý zápas, teď má navíc výhodu v tom, že oproti Woodleymu podstoupil dlouhou přípravu. Woodley se o zápase dozvěděl necelé dva týdny před jeho konáním, a přestože ujišťuje, že je ve formě, je jen těžké odhadnout, v jak dobré kondici ve skutečnosti bude a zda mu po pár kolech přeci jen neodejdou síly. 

Boj je vypsán na osm tříminutových kol, pokud chce tedy Woodley youtubera ukončit, jak slibuje, měl by to udělat spíše v úvodních kolech. Jinak se totiž může stát, že jej youtuber přeboxuje a po uplynutí časového limitu to bude on, kdo znovu zvedne ruce nad hlavu. A Woodley si znovu odnese ostudu. 

Jake Paul  Tyron Woodley
Zdroj: Getty Images/Jason Miller

Kvůli odvetě si vytetoval Paulovo jméno

V prvním vzájemném zápase zvítězil Jake Paul těsně na body, je tedy pochopitelné, že tento výsledek Tyron Woodley snášel jen těžko. Bývalá hvězda UFC navíc youtuberem už v prvním zápase v jednu chvíli výrazně otřásla a od konce zřejmě nechybělo mnoho. Stačilo jen málo a průběh zápasu mohl být třeba úplně jiný. To se ale nestalo a zatímco Jake Paul si užíval výhru a ovace, poražený Tyron Woodley se hlasitě dožadoval odvety.

Woodleyho přání nakonec bylo vyslyšeno, ale neměl to zrovna jednoduché. Před pár měsíci, ještě než byl dohodnutý zápas s Tommym Furym, si Jake Paul jako podmínku odvety s Woodleym určil, že si musí bývalý bojovník UFC nechat vytetovat jeho jméno. To Woodley nakonec splnil a na prostředníček levé ruky si nechal zvěčnit nápis „miluju Jakea Paula“. Na to pak ale youtuber reagoval slovy, že to Woodleymu trvalo moc dlouho. Nebýt tedy zranění Tommyho Furyho, zápas Jake Paul vs.  Tyron Woodley 2 bychom možná už neviděli.

Doporučeno
Jako chudé dítě v Africe musel pro vodu chodit několik kilometrů, dnes je z něj světová hvězda UFC Jako chudé dítě v Africe musel pro vodu chodit několik kilometrů, dnes je z něj světová hvězda UFC 15. srpna 2021 16:00
Jake Paul Tyron Woodley
Zdroj: Getty Images/Jason Miller

Dočká se i Tommy Fury?

Světový šampion Tyson Fury uvedl, že zranění jeho bratra před očekávaným zápasem jej silně zasáhlo. Pro Tommyho se totiž mělo jednat o skvělý způsob, jak se ještě více zviditelnit a vydělat si slušné peníze v zápase s podstatně méně zkušeným soupeřem. Osud tomu ale chtěl bohužel pro něj jinak. „Pokud k tomu zápasu má dojít, tak k němu dojde,“ řekl Tyson Fury s tím, že se pro zápas s Jakem Paulem se zřejmě bude hledat náhradní termín.

Jake Paul a jeho bratr jsou po**aní srabové, kteří by v mém světě nevydrželi ani den. – Tyson Fury

Doporučeno
Profesionální MMA cutman: Jaké nejhorší zranění v oktagonu viděl a měly by se podle něj zavést dopingové kontroly? (Rozhovor) Profesionální MMA cutman: Jaké nejhorší zranění v oktagonu viděl a měly by se podle něj zavést dopingové kontroly? (Rozhovor) 14. srpna 2021 12:26

Jake Paul se domnívá, že zranění Tommyho Furyho mohl nedopatřením způsobit paradoxně právě jeho bratr Tyson. Na některých záběrech je totiž vidět, jak svému bratrovi hází do těla medicinbal. To podle Paula mohlo způsobit zmíněné zranění žeber. „Je to dost možné, že mu tím zlomil žebro. Sám jsem toto cvičení dělal a musíme při tom dávat pozor, protože spousta bojovníků se už takto zranila,“ řekl Paul. Podle Johna Furyho, otce Tysona a Tommyho, však zranění způsobil „idiot“, který Tommyho udeřil na tréninkovém kempu.

Mezi Paulem a rodinou Furyových panují několik měsíců napjaté vztahy a vzájemně si posílají ostré vzkazy. Terčem urážek se stal právě i John Fury, kterého Jake Paul nařkl z toho, že ničeho nedokázal a žije jen ze svých synů. Tommyho Furyho pak označil za zbabělce, který podle něj ze zápasu neodstoupil kvůli zranění, ale prý kvůli strachu.

Doporučeno
Krvavé rvačky bez rukavic sledují miliony lidí, brutální show se stává novým světovým fenoménem Krvavé rvačky bez rukavic sledují miliony lidí, brutální show se stává novým světovým fenoménem 6. července 2021 8:00

Ráznými slovy však nešetřil ani samotný Tyson Fury na adresu slavných youtuberů. „Jake Paul a jeho bratr (Logan Paul, pozn. red.) jsou po**aní srabové, kteří by v mém světě nevydrželi ani den, jsou to za***né d**ky,“ rozohnil se šampion, který dříve také prohlásil, že pokud by Tommy Fury s Jakem Paulem prohrál, donutil by ho změnit si příjmení.

Otázkou je, jak moc bude Tommy Fury o náhradní termín zápasu s Jakem Paulem usilovat. Pokud by totiž přeci jen nedokázal zvítězit, byla by to pro něj, jakožto zatím neporaženého profesionálního boxera, kariérní katastrofa. Podle Tysona Furyho se chce Tommy stát světovým šampionem, v případě prohry s Paulem by však mohl na box zapomenout. V zápase by tedy byl pod obrovským tlakem, přestože by byl velkým favoritem.

Oproti tomu Jake Paul toho ani zdaleka tolik neriskuje. Pokud by v budoucnu s Tommym Furym prohrál, tak by prohrál s profesionálním boxerem. Žádné překvapení. To, jakým směrem se bude Jake Paul a jeho boxerská kariéra dále ubírat a proti komu se postaví příště, rozhodne zřejmě výsledek odvety s Tyronem Woodleym. Pokud totiž bývalý šampion UFC své sliby dodrží a youtubera knockoutuje, velmi pravděpodobně se dočkáme završení trilogie.

Anketa:
Kdo podle tebe v odvetě vyhraje?
Jake Paul
Tyron Woodley
Remíza
Jake Paul
42 %
159 Hlasů
Tyron Woodley
54 %
206 Hlasů
Remíza
4 %
17 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse