Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2021 11:30
Čas čtení 2:35
Martin Adam Pavlík

RECENZE: The Unforgivable

RECENZE: The Unforgivable
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY SANDRA BULLOCK FILMY 2021 NETFLIX NETFLIX FILMY NOVÉ FILMY NOVÉ FILMY NA NETFLIXU THE UNFORGIVABLE TOP FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Zapínej Netflix, vyplatí se to!

Nečekej žádný velkolepý trhák ani milou romanci, strhující thriller či napínavou kriminálku. The Unforgivable je melancholická, trpká balada a zároveň nenápadný klenot, který vyžaduje maximální pozornost diváka již od prvních vteřin. Natočila ho nesmírně talentovaná Němka Nora Fingscheidt.

Vypráví silný příběh o bolestivé, traumatické minulosti dvou žen, která je jak velká a těžká kovová koule připevněná k noze. Bez ní se nepohnou. Trpí pro ni i po dlouhých letech. Každá sice jinak a v jiné intenzitě, ale v hlavě se jim neustále objevují záblesky na jeden konkrétní den, kdy se všechno změnilo.

Na svobodě po dvaceti letech

Ruth Slater (Sandra Bullock) se vrací na svobodu po dvaceti letech za mřížemi. Dostane však několik pokynů, kterých se musí držet, a také bydlení mezi absolutní stokou. Musí vlastně držet hubu a krok, být jednoduše poslušnou občankou.

Sandra Bullock The Unforgivable
Zdroj: Netflix

Je opatrná (stále se dívá přes rameno), když je třeba, umí být drsná a násilná, ví, jak zacházet s pochybnými individui. Ta číhají na každém rohu. Brání se sbližování s opačným pohlavím, je nejistá, ale má jeden jasný cíl – vyhledat za každou cenu svou sestru Katherine (Aisling Franciosi). Je to však mnohem nebezpečnější, než si myslí.

Oscarový výkon

Pomoci jí má advokát John Ingram (Vincent D'Onofrio) a naopak znemožnit to, aby sestru ještě někdy viděla, mají adoptivní rodiče Katherine. Jestli se to Ruth povede, už se podívej ve filmu. Můžeš se těšit na další skvěle napsané postavy. Jednu z nich ztvárnil také výborný Jon Bernthal (The Punisher, Vlk z Wall Street), další vždy přesvědčivá Viola Davis (Vdovy).

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse