Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. prosince 2021 8:31
Čas čtení 0:39
Ondřej Jarůšek

KORONAVIRUS: Pandemie v Česku nadále slábne, v pátek přibylo 8 963 nakažených

KORONAVIRUS: Pandemie v Česku nadále slábne, v pátek přibylo 8 963 nakažených
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo nové údaje o šíření koronaviru.

V pátek bylo hygienickými stanicemi potvrzeno 8 963 nových případů koronaviru. Jedná se o nejnižší denní přírůstek nakažených od 4. listopadu. Již několik týdnů počty nakažených postupně klesají. Provedeno bylo v pátek zhruba 72 500 PCR a 22 tisíc antigenních testů. O nových údajích informovalo ministerstvo zdravotnictví.

Doporučeno
Válek: Naučme se s covidem žít. Neobětujme naše děti bezzubé zábavě na Silvestra Válek: Naučme se s covidem žít. Neobětujme naše děti bezzubé zábavě na Silvestra 17. prosince 2021 20:33

Týdenní incidence, tedy počet nakažených na 100 tisíc obyvatel, klesla z hodnoty 704 na 671. Nejvíce zasaženým okresem je aktuálně Ústí nad Labem, kde za posledních 7 dní přibylo 927,09 nakažených na 100 tisíc obyvatel. 

Pozitivní zprávou je, že společně s denními počty nakažených postupně klesají také počty hospitalizovaných. V současné době je podle ministerstva zdravotnictví v nemocnicích 5 266 pacientů s covide-19, ještě na začátku měsíce jich přitom bylo přes 7 tisíc. Ve vážném stavu je nyní 889 osob.

Za včerejší den je evidováno 36 úmrtí v souvislosti s koronavirem, toto číslo však zřejmě ještě po další aktualizaci dat naroste. Tento týden v Česku v souvislosti s covidem-19 zemřelo 460 lidí. Celkový počet obětí pandemie již překročil 35 tisíc.

Domů
Sdílet
Diskuse