Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2022 12:30
Čas čtení 6:01
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších seriálů roku 2022

10 nejočekávanějších seriálů roku 2022
Zdroj: HBO, AMC, Hulu, Apple TV+
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Návrat Star Wars a Game of Thrones, ale také vzkříšení The Last of Us. HBO smete Netflix ze stolu.

Po pohledu na 50 nejočekávanějších filmů ve dvou článcích a 10 nejočekávanějších hrách roku 2022 se můžeme pustit i do seriálů. Často u nich ovšem neznáme data premiér, protože jejich tvůrci nevědí, kdy dokončí postprodukci. 

Seriály Sex Education, Succession, Mr. and Mrs. Smith, Avatar: The Last Airbender a Rick and Morty nemají stanovená data premiér. Pokud by ale vycházely v roce 2022, některé z nich by se do top 10 dostaly. 

Stranger Things, The Boys a Pán prstenů jsou zase seriály, které by se pravděpodobně vešly do top 10. Uváděli jsme je však hned ve dvou článcích o nejočekávanějších seriálech roku 2021 (nejprve začátkem roku a pak v jeho polovině, kdy jsme doufali, že ještě vyjdou Stranger Things a The Boys). Je fér, abychom už dali prostor jiným seriálům.

Doporučeno
50 nejočekávanějších filmů roku 2022 50 nejočekávanějších filmů roku 2022 1. ledna 2022 9:30

1. Ozark – 21. leden (Netflix)

Jeden z nejlepších krimiseriálů posledních let nás zavedl do oblasti Ozark ve Spojených státech amerických, kde musel otec běžné rodiny Marty Byrde začít budovat podnikatelské impérium, které by mu umožnilo prát špinavé peníze. Pokud by se mu to nepodařilo, pravděpodobně by ho s celou rodinou zabili. Byrde se totiž zapletl s drogovým kartelem a tomu došla trpělivost. 

Ozark je rodinné krimidrama s napínavými momenty a dějovými zvraty, které skvělým způsobem posouvají příběh vpřed. Jinak tomu nebylo ani na konci poslední série, v níž šéf kartelu Navarro zabil svou právničku a asistentku, která hlídala rodinu Byrdových.

Čtvrtá a zároveň poslední série začne přesně v tomto momentě. Rozdělená bude na dvě části a tu první uvidíme na Netflixu už 21. ledna. Počítat můžeš i se zajímavými novými postavami.

2. Better Call Saul – 2022 (AMC)

Nejlepší dramatický seriál současnosti pochází od tvůrců Breaking Bad a zaměřuje se na události, které se staly před zrodem Heisenberga. Hlavní postavou je právník Saul, kterého hraje Bob Odenkirk. Ten na natáčení poslední série odpadl, protože měl srdeční problémy v důsledku tvrdých podmínek během natáčení v poušti.

Dal se ale do pořádku a seriál dokončil, takže nás čeká emotivní a silné uzavření příběhu. Zvědaví jsme zejména na postavu Kim Wexler, která se v seriálu Breaking Bad vůbec neukázala, takže nevíme, co se s ní stalo. Jisté je, že některé postavy zemřou, a vzhledem k jejich původu v mafiánském světě asi odhadneš i to, které to budou.

Better Call Saul je technicky dokonale natočený seriál s brilantními dialogy a nesmírně napínavými scénami. Seriál navíc zdobí prvotřídní herecké výkony.

Better Call Saul
Zdroj: AMC

3. Atlanta – 24. březen (FX)

Nové série se dočkáme po téměř čtyřech letech. Odklad způsobil jak covid, tak nabitý pracovní kalendář herců včetně rapera a herce Donalda Glovera (Childish Gambino). Tvůrci ten čas využili k napsání scénářů pro 3., ale i 4. sérii, které natočili najednou. Čtvrtá série tedy dorazí nejpozději začátkem roku 2023.

Drtivá část 3. série se bude odehrávat v Evropě, kam se Earn (Donald Glover), Paper Boi (Brian Tyree Henry), Darius (LaKeith Stanfield) a Van (Zazie Beetz) vydají na rapové turné. Rychle ale zjišťují, že se tam cítí jako outsideři.

4. House of the Dragon – 2022

Jedná se o seriál ze světa Game of Thrones, který se odehrává před událostmi původního příběhu. Děj se odehrává dvě stě let před tím, než se Ned Stark vydal do King's Landing. Zemi tehdy vládli Targaryenovi a jejich rod propojený s draky.

S jejich pomocí ovládli všechno, co se jim zachtělo. Paddy Considine hraje krále Viseryse Targaryena, následovníka krále Jaehaeryse. Stev Toussaint je zase lord Corlys Velaryon, známý jako The Sea Snake, největší námořní dobrodruh v historii Westerosu.

Důležité role budou mít i Emma D'Arcy (seriál Truthseekers) jako princezna Rhaenyra Targaryen a Matt Smith (princ Philip v seriálu The Crown) jako její strýček princ Daemon Targaryen. Rhys Ifans je Hand of the King (pravá ruka krále, podobně jako Tyrion pro Daenerys) Otto Hightower a Olivia Cooke (Ready Player One) jeho dcera Alicent Hightower.

5. Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty – 2022 (HBO)

Diváky po celém světě strhl dokument The Last Dance, takže si dokážeme představit, že zdramatizovaná verze slavného basketbalového příběhu je zaujme. Tentokrát se však nebudeme věnovat Michaelu Jordanovi. Seriál Winning Time se zaměří na basketbalový tým Los Angeles Lakers v 80. letech minulého století, kdy v týmu kromě jiných zářil také Earvin „Magic“ Johnson. Zde ho ztvární nováček Quincy Isaiah.

V seriálu bude hrát také Adrien Brody, John C. Reilly, Rob Morgan či Jason Segela. Nesmírně nás zaujaly ukázky ve stylu 80. let. 

Kromě sportu se seriál bude věnovat i lidské psychice, sexu, drogám a všemu, co doprovázelo basket a hvězdy v 80. letech. Za seriálem stojí mimo jiné Adam McKay (The Big Short, Don't Look Up). On a herec Jonah Hill režírovali každý po jedné epizodě.

6. The Last of Us – 2022 (HBO)

Jeden z nejdéle natáčených seriálů (očekává se, že s přestávkami potrvá natáčení celý rok, tedy od léta 2020 do léta 2021) je zároveň jedním z nejočekávanějších na světě. Nejenže jde o adaptaci slavné a nezapomenutelné videohry The Last of Us, ale také o velký projekt HBO, který to myslí s tímto videoherním světem vážně.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 108009 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse