Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. prosince 2021 18:19
Čas čtení 0:56
Martin Mičuda

Ikonický Land Rover Defender přijde o střechu i v nové generaci. Vznikne však jen 5 exemplářů

Ikonický Land Rover Defender přijde o střechu i v nové generaci. Vznikne však jen 5 exemplářů
Zdroj: Niels van Roij Design
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložit Uložené

Defender Cabriolet je výsledkem designového studia Niels van Roij Design z Londýna.

SUV a kabriolet je sice bizarní spojení, v dnešním automobilovém světě však není ničím výjimečným. Stačí si vzpomenout na Nissan Murano Cross Cabriolet či nedávno odhalený Volkswagen T-Roc Cabriolet. Portfolio těchto netypických výtvorů se již brzy rozšíří o dalšího člena, který vznikne pod taktovkou studia Niels van Roij Design z Londýna.

Doporučeno
Nové Shelby GT500KR je s výkonem 913 koní nejsilnějším Mustangem na běžné cesty Nové Shelby GT500KR je s výkonem 913 koní nejsilnějším Mustangem na běžné cesty 17. prosince 2021 13:30

Jedná se o nový Land Rover Defender, který už na rozdíl od svého předchůdce nevznikne v karosářské variantě s otevřenou střechou. Nová generace se už totiž změnila z relativně dostupného vozu na prémiový terénní model, který to cílí na úplně jinou skupinu zákazníků.

Právě proto se jedna z divizí (Heritage Customs) známého designérského studia pustila do vývoje verze Cabriolet, která vzejde z aktuální generace. Ponese název Valiance, na trh se dostane už v prvních měsících příštího roku a nyní poznáváme jeho vizuální předlohu.

Land Rover, Defender, Cabriolet,
Zdroj: Niels van Roij Design

Kabriolet vznikne z krátkého provedení Defender 90 – zadní partie tak přišla o střešní část karoserie. Místo ní tam bude plátěná střecha, která se v případě potřeby vysune nad celou odkrytou část. Vzhledem k tomu, že půjde o vskutku rozsáhlý karosářský zásah, celá úprava nebude zdaleka levná.

Niels van Roij Design uvádí, že Defender se stahovací střechou bude stát v přepočtu minimálně 3,5 milionu korun, studio přitom vyrobí jen 5 exemplářů. Každý exemplář se může od sebe odlišovat jinou konfigurací vzhledem k využití SUV – na výběr bude hned několik specifických laků karoserie, k dispozici budou také různé disky či dokonce pneumatiky s bílými bočnicemi.

Land Rover, Defender, Cabriolet,Land Rover, Defender, Cabriolet,Land Rover, Defender, Cabriolet,Land Rover, Defender, Cabriolet,
Zobrazit galerii
(7)
Domů
Sdílet
Diskuse