Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2022 23:16
Čas čtení 0:46
Jakub Paulík

Škola odstranila jméno J. K. Rowling z názvu jedné ze svých skupin. Studenti se postavili proti jejím transfobním vyjádřením

Škola odstranila jméno J. K. Rowling z názvu jedné ze svých skupin. Studenti se postavili proti jejím transfobním vyjádřením
Zdroj: Taylor Hill/Getty Images
ZAJÍMAVOSTI J.K. ROWLING TRANSGENDER OSOBY
Uložit Uložené

Spisovatelku v minulosti káral i Daniel Radcliffe, který hrál Harryho Pottera.

Anglická škola ve městě Chelmsford se rozhodla změnit jméno jedné ze šesti školních skupin (z angličtiny houses), kterou v minulosti pojmenovali po spisovatelce J. K. Rowling. Škola se tak ohradila vůči jejím komentářům na adresu transgender osoby. Skupinu, která dosud nesla jméno po autorce ságy o Harry Potterovi, pojmenovali na Holmes, čímž poctili atletku Kelly Holmes.

Ředitel školy Stephen Mansell tímto krokem podle BBC vyhověl četným žádostem ze strany studentů a zaměstnanců. Ti chtěli jméno spisovatelsky ze školy kvůli jejím transfobním názorům odstranit. J. K. Rowling se v minulosti ohradila, že se za transfobní osobu nepovažuje.

Domů
Sdílet
Diskuse