Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2022 20:29
Čas čtení 0:50
Radim Šlechta

Prezident Kazachstánu tvrdí, že v zemi je 20 tisíc teroristů. Těla svých spolubojovníků prý kradou z márnic

Prezident Kazachstánu tvrdí, že v zemi je 20 tisíc teroristů. Těla svých spolubojovníků prý kradou z márnic
Zdroj: TASR
NEWS KAZACHSTÁN
Uložit Uložené

Prezident Kazachstánu oznámil, že se v zemi skrývalo na 20 tisíc teroristů. Podle něj měli rozpoutat i nepokoje v souvislosti se zdražováním plynu. Těla svých spolubojovníků prý ukradli z márnic, aby zahladili stopy.

Kazašský prezident Kasym-Žomart Kemeluly Tokajev oznámil, že v zemi bylo přibližně 20 tisíc teroristů, a to včetně cizinců. Tito teroristé měli podle prezidenta ukrást mrtvoly svých spolubojovníků z márnic, aby jejich přítomnost a příslušnost k teroristickým organizacím nešlo prokázat. 

V souvislosti s protesty, které zaplnily ulice Kazachstánu, přišel prezident země Tokajev s neověřeným tvrzením. Za nepokoji vyvolanými zvyšujícími se cenami plynu mohou podle něj ve skutečnosti teroristické organizace. V zemi mělo být údajně 20 tisíc teroristů, část z nich podle prezidentových slov představovali cizinci.

Zpět
Sdílet
Diskuse