Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2022 16:48
Čas čtení 1:52
Ilona Hobzová

Jamajka bude mít na zimní olympiádě čtyřbob poprvé od Nagana. Země posílá i svého prvního lyžaře

Jamajka bude mít na zimní olympiádě čtyřbob poprvé od Nagana. Země posílá i svého prvního lyžaře
Zdroj: ČTK/DPA/firo Sportphoto
NEWS ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené

Prvním alpským lyžařem jamajské národnosti je bývalý DJ Benjamin Alexander.

Na Zimní olympijské hry do Pekingu se kvalifikoval první jamajský lyžař. Jmenuje se Benjamin Alexander, alpskému lyžování se věnuje teprve šest let, nemá ani stálého trenéra. Jamajka bude mít po čtyřiadvaceti letech své zástupce také ve čtyřbobu, který se představí poprvé od her v Naganu.

Doporučeno
Nestačili na něj ani Messi či Salah. Robert Lewandowski se stal hráčem roku 2021 podle FIFA Nestačili na něj ani Messi či Salah. Robert Lewandowski se stal hráčem roku 2021 podle FIFA 18. ledna 2022 8:07

Inspirace bobisty z Calgary 

Příběh prvního jamajského lyžaře na olympijských hrách přinesla stanice BBC. Osmatřicetiletý Benjamin Alexander se narodil ve Velké Británii, jamajské kořeny má díky otci. Studoval inženýrství, po krátké kariéře ve financích se proslavil jako DJ. Jeho lyžařská cesta se zrodila v roce 2015, když byl s přáteli v Kanadě. Tehdy stál na lyžích poprvé. Učarovalo mu to, a přestože prý sedmadvacetkrát spadl, věděl, že by se tomu chtěl věnovat. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Stio (@stio)

Na Olympijské hry do Pchjongčchangu před čtyřmi lety vyrazil jako fanoušek. Tehdy ještě neměl ambice závodit pod pěti kruhy. K tomu mu pomohly až rady bývalého amerického lyžaře Gordona Graye, který ho nasměroval správným směrem. „Odtáhne mě stranou a říká: 'Benji, řeknu ti, co vidím. Tvoje technika je naprosto otřesná, nikdy jsem nic horšího neviděl,“ přiznal Alexander, co mu Gray řekl. Také ho prý ale označil za šíleného a nebojácného blázna„To, že se nebojíš, znamená, že máš z poloviny vyhráno,“ vzpomínal lyžař a dodal, že právě Gray mu pomohl uvědomit si, že když se lyžování bude dostatečně věnovat, mohl by být v závodění úspěšnější.

Domů
Sdílet
Diskuse