Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2022 7:32
Čas čtení 0:55
Viktor Kniš TASR

„Nikdo mi neřekl, že můj večírek v době pandemie je proti pravidlům,“ tvrdí Boris Johnson. Někteří straníci jej chtějí odvolat

„Nikdo mi neřekl, že můj večírek v době pandemie je proti pravidlům,“ tvrdí Boris Johnson. Někteří straníci jej chtějí odvolat
Zdroj: TASR/AP
NEWS BORIS JOHNSON KORONAVIRUS VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

Bývalý poradce britského premiéra obviňuje ze lži. Prý Borise Johnsona předem upozornil, že v době pandemie nemůže pořádat večírky.

Britský premiér Boris Johnson v úterý rozhodně odmítl, že by byl předem upozorněn na možné porušení pandemických opatření na večírku v sídle předsedy vlády na Downing Street 10 v květnu 2020. Informovala o tom na své webové stránce stanice BBC. „Nikdo mě neupozornil, že to je v rozporu s pravidly," řekl premiér. „Byl bych si to pamatoval,“ dodal.

Johnsonův bývalý hlavní poradce Dominic Cummings v předchozích dnech říkal, že on sám premiéra v té době varoval. Cummings Johnsona rovněž obvinil, že ve spojitosti s večírkem lhal před britským parlamentem.

Druhá stálá tajemnice úřadu vlády Sue Gray v současnosti vede vyšetřování možného porušení pandemických opatření členy britské vlády.

Domů
Sdílet
Diskuse