Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. ledna 2022 21:03
Čas čtení 0:48
Tereza Šnajdrová

Facebook a Instagram údajně chtějí umožnit uživatelům vytvářet a prodávat NFT

Facebook a Instagram údajně chtějí umožnit uživatelům vytvářet a prodávat NFT
Zdroj: Unsplash/Solen Feyissa/volně k užití
NEWS FACEBOOK INSTAGRAM NFT
Uložit Uložené

Pokud to vyjde, bude se jednat o největší mainstreamovou podporu NFT.

Společnost Meta, pod níž spadají sociální sítě Facebook a Instagram, údajně začíná zkoumat, jak svým uživatelům umožnit, aby mohli vytvářet, převádět a prodávat NFT. Pokud ambiciózní plány konglomerátu vyjdou, bude se jednat o největší mainstreamovou podporu NFT, informuje The Verge.

Doporučeno
Do Česka míří vakcína firmy Novavax. Dostupná by měla být od března a oslovit by mohla i odpůrce očkování Do Česka míří vakcína firmy Novavax. Dostupná by měla být od března a oslovit by mohla i odpůrce očkování 20. ledna 2022 17:57

Plány společnosti Meta jsou prý zatím v rané fázi a mohou se ještě změnit. Jedno je však jisté – Facebook a Instagram naslouchají trendům a připravují funkci, pomocí které by tvůj další profilový obrázek mohl být NFT. Sociální sítě chtějí svým uživatelům nabídnout i to, že by si NFT mohli vyrábět a následně s ním obchodovat na novém tržišti

NFT (non-fungible token) je transparentní „doklad“ o vlastnictví digitální položky. Nejčastěji jde o obrázek, video, animaci nebo i tweet.

V současné chvíli není jisté, jak uskutečnitelné tyto ambiciózní plány jsou. Již v prosinci minulého roku ale šéf Instagramu Adam Mosseri prohlásil, že společnost NFT aktivně zkoumá a chce ho zpřístupnit širší veřejnosti. V podobném duchu mluvil i Mark Zuckerberg, generální ředitel společnosti Meta. 

Budoucnost v NFT vidí i Twitter nebo Reddit, který jen před pár měsíci pro uživatele spustil vlastní sbírku NFT avatarů. Pokud se současní giganti rozhodnou NFT podpořit, bude se jednat o významný krok, který by potenciálně mohl zvýšit hodnotu a důležitost NFT.

Domů
Sdílet
Diskuse