Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2022 9:40
Čas čtení 0:53
Radim Šlechta

Do restaurace a na akce už nebude potřeba certifikát o očkování. Povinnost přestává platit od 9. února

Do restaurace a na akce už nebude potřeba certifikát o očkování. Povinnost přestává platit od 9. února
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Kabinet Petra Fialy zrušil povinnost prokazovat se na kulturních či sportovních akcích, službách a ve stravovacích zařízeních certifikátem o bezinfekčnosti.

Kabinet Petra Fialy zruší povinnost prokazovat se při vstupu do restaurací či služeb certifikátem o očkování nebo prodělané nemoci. Stejně tak se nebudeš muset prokazovat ani na sportovních nebo kulturních akcích. Podle slov předsedy vlády skončí povinnost prokazovat bezinfekčnost certifikátem už 9. února letošního roku. Informoval o tom na Twitteru.

Povinnost prokázání bezinfekčnosti vláda zruší již od příštího týdne. Podle premiéra Fialy se tak děje s ohledem na pozitivní vývoj pandemické situace. Na pořadu dne je ale i schůze Sněmovny, kde by se podle předsedy vlády mělo najít datum zrušení pandemické pohotovosti, která byla vyhlášena na počátku minulého roku.

Domů
Sdílet
Diskuse