Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
5. února 2022 9:16
Čas čtení 0:38
Adam Novosad

NHL odstartuje příští sezónu v Praze. Zápasy prestižní hokejové ligy se vrátí do Evropy

NHL odstartuje příští sezónu v Praze. Zápasy prestižní hokejové ligy se vrátí do Evropy
Zdroj: TASR/AP
NEWS NHL
Uložit Uložené

Zápas NHL se přitom měl v Praze odehrát i v roce 2020, ale zmařila ho pandemie koronaviru.

Nová sezóna NHL na letošní podzim začne úvodními zápasy v Česku a Finsku. Tento plán kanadsko-americké hokejové ligy potvrdil zástupce komisaře NHL Bill Daly, informuje web ligy.

Doporučeno
Smrtelné nehody sportovců sledovaly u obrazovek tisíce diváků. Jak ovlivnily bezpečnost sportu? Smrtelné nehody sportovců sledovaly u obrazovek tisíce diváků. Jak ovlivnily bezpečnost sportu? 3. února 2022 7:00

Na začátku nové sezóny by se měly v Česku a Finsku odehrát zatím nespecifikované zápasy, přičemž několik přípravných utkání se krátce předtím odehraje ve Švýcarsku a Německu. V minulosti přitom NHL pronikala do Evropy stále výrazněji, aby se přiblížila fanouškům na starém kontinentu.

NHL
Zdroj: TASR/AP

„Nastolili jsme trend pravidelnější frekvence zápasů NHL v Evropě. S pomalu končící pandemií věříme v návrat k normálu, a tak je pochopitelné, že tyto snahy obnovíme a rozšíříme,“ konstatoval Daly v reakci na oznámené evropské zápasy.

V české metropoli se měly podle původního plánu v roce 2020 utkat Boston s Nashvillem v zápase, který by otevřel základní část tehdejší sezóny, jenže souboj se nakonec nemohl odehrát kvůli pandemii koronaviru. Evropští fanoušci měli naposledy šanci vidět zápas NHL v listopadu 2019 ve Stockholmu, kde proti sobě nastoupily týmy Tampa Bay a Buffalo.

Domů
Sdílet
Diskuse