Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2022 20:00
Čas čtení 1:09
Radim Šlechta

Ředitel Spotify: Roganova vyjádření jsou za hranou, ale umlčovat jej nebudeme

Ředitel Spotify: Roganova vyjádření jsou za hranou, ale umlčovat jej nebudeme
Zdroj: Douglas P. DeFelice/Getty Images
NEWS JOE ROGAN SPOTIFY
Uložit Uložené

Daniel Ek, výkonný ředitel Spotify, se vyjádřil na adresu kontroverzí okolo podcastu Joe Rogana.

Společnost Spotify v minulosti podle Wall Street Journal koupila podcast Joea Rogana za 100 milionů amerických dolarů. Dnes ale podcast potýká hned s několika problémy. Kvůli šíření dezinformací o koronaviru z platformy odstoupili někteří umělci a ukázalo se, že Rogan se projevuje rasistickou rétorikou a používá hanlivé označení pro Afroameričany, všeobecně známé jako "n-word". Výkonný ředitel Spotify označil takové chování za odporné a za hranou, umlčovat tvůrce ale společnost nejspíš nebude. Informoval o tom server CNN.

Daniel Ek, výkonný ředitel Spotify, se v nedělním vysílání televize CNN vyjádřil, že projevy podcastera Rogana jsou rasistické a mají v sobě nenávistné rysy. Rušit Roganův pořad ale podle něj není cesta. Reagoval tak na kompilaci videí, kde moderátor používá "n-word" jako označení lidí černé pleti. To, že by byl rasista ale sám moderátor popírá.

Domů
Sdílet
Diskuse