Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2022 15:57
Čas čtení 1:23
Ema Stanovská

Hudebníci na protest opouštějí Spotify. Vadí jim podcast Joea Rogana, který prý šíří dezinformace

Hudebníci na protest opouštějí Spotify. Vadí jim podcast Joea Rogana, který prý šíří dezinformace
Zdroj: Pixabay / PhotoMIX-Company / volně k užití
NEWS SPOTIFY
Uložit Uložené

Legendární hudebníci Joni Mitchell a Neil Young požádali Spotify o stažení veškeré své hudby.

Zpěvačka a skladatelka Joni Mitchell v pátek oznámila, že požádala o stažení veškeré své hudby ze streamovací služby Spotify. Ze solidarity se připojila k legendárnímu hudebníkovi Neilu Youngovi, který spustil protest proti této službě za to, že prý dává výsadní prostor autorovi podcastů Joeovi Roganovi. Ten podle muzikanta šíří nebezpečné dezinformace o vakcínách proti koronaviru.

„Nezodpovědní lidé šíří lži, která připravují jiné o život,“ napsala Mitchell v pátek na své webové stránce. „V této věci jsem solidární s Neilem Youngem, s vědci a se zdravotníky po celém světě,“ dodala. Young začal protest tento týden a řekl, že „od chvíle, kdy odešel ze Spotify, se cítí lépe“.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Joni Mitchell (@jonimitchell)

100milionová smlouva

Služba Spotify reagovala prohlášením, že uplatňuje politiku odstraňování zavádějícího obsahu ze své platformy a od začátku pandemie odstranila již přes 20 tisíc podcastových epizod souvisejících s onemocněním covid-19.

Doporučeno
50 nejlepších českých rapových tracků za rok 2021 podle Spotify 50 nejlepších českých rapových tracků za rok 2021 podle Spotify 15. prosince 2021 12:08

Služba se však vůbec nevyjádřila k Roganovi, jehož podcast The Joe Rogan Experience je předmětem tohoto sporu. Portál BBC píše, že jde o nejpopulárnější podcast na Spotify a měsíčně si jej stáhne 200 milionů lidí. Služba Spotify s Roganem uzavřela smlouvu, která mu může přinést zisky ve výši více než 100 milionů dolarů.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Joe Rogan (@joerogan)

Rogan vedl minulý měsíc rozhovor s Robertem Malonem, specialistou na nakažlivé nemoci, který byl na Twitteru zakázán kvůli šíření dezinformací o covidu. Malone prohlašuje, že vakcíny proti covidu neúčinkují a spoléhat se je třeba zejména na přirozenou imunitu po překonání onemocnění. Velké množství vědeckých studií přitom dokázalo opak.

Young vyzval umělce, aby se k němu a jeho kroku připojili. Přestože Mitchell (78) v současnosti netvoří hity, její hudbu na Spotify poslouchá měsíčně 3,7 milionu lidí.

Kanaďanka Joni Mitchell je folkrocková zpěvačka. Svůj největší úspěch zažila v 70. letech 20. století. Časopis Rolling Stone ji označuje za jednu z nejlepších písničkářek. Neil Young je kanadský zpěvák, hudebník a filmový režisér. S Mitchell jsou dlouholetí přátelé.

Domů
Sdílet
Diskuse