Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2022 15:37
Čas čtení 0:57
Vojtěch Vanda

Vláda zruší většinu platných opatření. Od března bychom mohli „prakticky jen nosit respirátory“

Vláda zruší většinu platných opatření. Od března bychom mohli „prakticky jen nosit respirátory“
Zdroj: Občanská demokratická strana
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Pokud se bude epidemie vyvíjet dobře, mělo by zbýt jen velmi málo opatření, řekl premiér.

Pokud všechno půjde hladce, měly by zbýt prakticky jen respirátory. Český premiér Petr Fiala (ODS) oznámil na tiskové konferenci po středečním jednání vlády, že by od prvního března mělo platit pouze „málo opatření“. Pokud se epidemie nebude zhoršovat, respektive pokud se bude vyvíjet podle předpokládaných scénářů, začne se rozvolňovat ve všech odvětvích„Prakticky (zůstane) jen nošení respirátorů,“ zmínil premiér. 

Doporučeno
Ministr Lipavský sklidil za svůj armádní outfit výsměch. Vy byste s*ali olej už ve vrtulníku, brání ho Topolánek Ministr Lipavský sklidil za svůj armádní outfit výsměch. Vy byste s*ali olej už ve vrtulníku, brání ho Topolánek 9. února 2022 13:50

Vláda veškeré uvolňování opatření směřuje na první březnový den. „Postupně budeme také navyšovat počty návštěvníků na kulturních, sportovních akcích s výhledem k tomu, že od 1. března bude z omezujících opatření v platnosti jen velmi málo,“ uvedl Fiala. Podle něj „všichni věří“, že vlnu způsobenou variantou omikron má Česko vlastně za sebou.

Domů
Sdílet
Diskuse