Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2022 9:30
Čas čtení 1:02
Tereza Šnajdrová

Slavný brněnský nevěstinec končí. Místo růžového domu Moulin Rouge budou stát nové byty

Slavný brněnský nevěstinec končí. Místo růžového domu Moulin Rouge budou stát nové byty
Zdroj: Wikimedia Commons/Kirk/volně k užití
NEWS BRNO JIHOMORAVSKÝ KRAJ
Uložit Uložené

Vyhlášený brněnský nevěstinec Moulin Rouge bude již brzy srovnán se zemí. Historickou budovu z přelomu 19. a 20. století nahradí nový dům s 36 byty, který vznikne pod developerem Winning Estate.

Moulin Rouge, jeden z nejznámějších nevěstinců v Česku, bude již brzy srovnán se zemí. Historickou budovu, která byla postavena na přelomu 19. a 20. století v Brně, konkrétně na rohu Slovákovy a Kounicovy ulice, brzy nahradí nová stavba domu, v němž bude až 36 bytů. Pavlačový dům je prý ale nutné celý strhnout, neboť se statickým stavem nehodí na přestavbu, informuje Česká televize.

Doporučeno
Respirátory bychom mohli odložit v půlce března, míní epidemiolog Maďar. Viroložka Ruth Tachezy však nesouhlasí Respirátory bychom mohli odložit v půlce března, míní epidemiolog Maďar. Viroložka Ruth Tachezy však nesouhlasí 14. února 2022 8:30

Původní objekt byl již v 90. letech minulého století jednou přistaven a jeho statický stav další zásadnější úpravy neumožňoval. Původním účelem využití byl dívčí internát, z toho vycházely i dispozice stávajících místností, které byly pro vytvoření bytových jednotek nevhodné,“ řekl Ondřej Blaho, generální ředitel společnosti Winning PS, která na místě vystaví nové byty.

Domů
Sdílet
Diskuse