Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. února 2022 17:04
Čas čtení 0:56
Tereza Patočková

Vítr v Česku povane celý týden, od pátku se ale bude zmírňovat

Vítr v Česku povane celý týden, od pátku se ale bude zmírňovat
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Příští týden bude v Česku povětšinou zataženo s místními občasnými srážkami. Silný vítr, který ve středu způsobil téměř 400 hasičských výjezdů, bude od pátku slábnout.

V pátek budou v Česku místy přeháňky, nejprve zejména v severovýchodní, později v jihozápadní polovině území. Přes den bude zataženo až oblačno, v severovýchodní polovině území zpočátku polojasno. Ve vyšších oblastech nad 400m bude sněžit. Denní teplota se však v některých oblastech vyšplhá až na 11 stupňů. Vítr povane mírny v závěru dne však bude opět nabírat na síle s nárazy 15 až 25 m/s (50 až 90 km/h). 

V sobotu bude nas Českem proměnlivá oblačnost. Na jihu a východě bude v počátku dne zataženo. Ojediněle se na některých místech mohou objevit přeháňky a ve vyšších oblastech nad 500 metrů může sněžit. Přes den povane o něco silnější vítr než v pátek, ale k večeru bude naopak slábnout.

Domů
Sdílet
Diskuse