Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. února 2022 18:54
Čas čtení 3:15
Vojtěch Vanda

Co všechno se během invaze na Ukrajinu stalo? Sestavili jsme časovou osu prvního dne

Co všechno se během invaze na Ukrajinu stalo? Sestavili jsme časovou osu prvního dne
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO UKRAJINA ŽIVĚ: VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Sestavili jsme časovou osu, která ti pomůže pochopit první den bojů na Ukrajině.

Noční můra? Ne, realita. Evropa zažívá největší válečný konflikt od konce druhé světové války, který se odehrává zhruba 500 kilometrů od českých hranic. Ve čtvrtek začala invaze ruských vojsk na Ukrajinu, kterou od jejího začátku sledujeme. Rozumíme ale tomu, že když se situace mění každou chvíli, může celkový obrázek mást. Proto jsme vytvořili časovou osu prvního dne, kde si můžeš všechny důležité události zopakovat.

Doporučeno
ZÁZNAM: Válka Ukrajina – Rusko: Sabotážní jednotky jsou již v Kyjevě, řekl Zelenskyj. Očekávaný útok má přijít v noci ZÁZNAM: Válka Ukrajina – Rusko: Sabotážní jednotky jsou již v Kyjevě, řekl Zelenskyj. Očekávaný útok má přijít v noci 24. února 2022 7:38
timeline ukrajina první den boje invaze rusko 24. února
Zdroj: REFRESHER / Eliška Kubů

Událost, ze které mrazí. Pro mnohé je to prakticky situace jako ze sci-fi, které se v civilizované Evropě 21. století nemůže stát. Jenže obavy z hromadění vojska na východní a severní hranici Ukrajiny Ruské federace, a to i na území Běloruska, se potvrdily – 24. února 2022 začal největší válečný konflikt v Evropě od konce 2. světové války, invaze na Ukrajinu, kterou momentálně sleduje celý svět.

Domů
Sdílet
Diskuse