Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. února 2022 9:23
Čas čtení 0:33
Adam Smeták

MAPA: Takto Ukrajina vzdoruje ruské agresi. Nejtěžší boje se vedou o Charkov a Kyjev

NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Rusové zatím dle západních informačních služeb postupují pomaleji, než předpokládali. Čekala je odhodlaná ukrajinská defenzíva.

mapa
Zdroj: Wikimedia/Viewsridge

Ukrajina již čtvrtým dnem čelí útoku ruské armády. Ten začal v noci ze středy na čtvrtek bombardování měst po celé Ukrajině a pokračoval vpádem ruských vojsk a těžké techniky z jihu, severu a východu země. Útoky na Ukrajinu přichází i z Běloruska, jehož lídr Alexandr Lukašenko umožnil prezidentovi Ruské federace Vladimiru Putinovi pobyt vojsk na svém území a usnadnil tak postup na Kyjev.

Doporučeno
Sleduj živé záběry z Kyjeva. Takto to momentálně vypadá v hlavním městě Ukrajiny Sleduj živé záběry z Kyjeva. Takto to momentálně vypadá v hlavním městě Ukrajiny 16. března 2022 6:00

Hlavní město Ukrajiny je zřejmým hlavním cílem ruské invaze. Minimálně v prvních dnech konfliktu bylo dle západních zpravodajských služeb cílem Rusů zajmout vedení země a dosadit do vedení státu vlastní okupační správu. Tento cíl ale nevyšel a Rusové zatím neslaví žádná větší vojenská vítězství.

Nejtěžší boje se vedou o Kyjev a Charkov na severovýchodě země. Do bojů se zapojili již i čečenští vojáci, zato Kazachstán vojenskou pomoc Rusku odmítl

Vývoj konfliktu sledujeme živě minutu po minutě.
Domů
Sdílet
Diskuse