Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. března 2022 7:40
Čas čtení 0:51
Tereza Šnajdrová

Válka na Ukrajině: Při nočním útoku na město Sumy zemřelo nejméně 10 civilistů, mezi oběťmi jsou i děti

Válka na Ukrajině: Při nočním útoku na město Sumy zemřelo nejméně 10 civilistů, mezi oběťmi jsou i děti
Zdroj: TASR/AP/Evgeniy Maloletka)
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Ruská vojska v noci z pondělí na úterý zaútočila na město Sumy, které leží na severovýchodě Ukrajiny. Během leteckého útoku zemřelo nejméně 10 civilistů včetně dětí.

Ani 13. den od začátku války na Ukrajině boje nepolevují. V noci z pondělí na úterý se ruská vojska zaměřila na severovýchodní město Sumy, kde během leteckého útoku zemřelo nejméně 10 civilistů, mezi kterými byly i děti, informuje BBC. Počet civilistů, kteří byli zabiti během ruské invaze na Ukrajině, se tak vyšplhal na nejméně 406 dospělých a 27 dětí.

Doporučeno
Místo květiny na MDŽ pomoz Ukrajině. České redaktorky vyzvaly k podpoře Ukrajiny Místo květiny na MDŽ pomoz Ukrajině. České redaktorky vyzvaly k podpoře Ukrajiny 8. března 2022 6:00

Ostřelování severovýchodního města Sumy začalo v noci z pondělí na úterý a letecké útoky si ihned vyžádaly nejméně 10 obětí, mezi kterými jsou i děti. Ke smutné události se na Facebooku vyjádřil místní vojenský představitel Dmytro Žyvyckyj, podle kterého bomby zasáhly právě i domy civilistů.

Bohužel jsou mezi nimi i děti. Tohle vám nikdy nezapomeneme. Téměř v centru města Sumy bomby zničily několik domů. Úplně je to smetlo z povrchu Země. Byly to soukromé domy. Jsou mrtví, více než deset lidí. Bohužel jsou mrtvé i děti,“ napsal Žyvyckyj na sociálních sítích. 

Počet obětí ruské invaze na Ukrajinu se tak vyšplhal na nejméně 406 dospělých civilistů a 27 dětí.

Moskva přislíbila, že v úterý v 8:00 hodin nastane na Ukrajině klid zbraní a obyvatelé napadených měst se budou moci evakuovat humanitárními koridory. Ty však již v pondělí Kyjev odmítl, neboť většina z nich vede do Ruska a Běloruska a podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského jsou některé koridory dokonce zaminované.

Domů
Sdílet
Diskuse