Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. března 2022 18:29
Čas čtení 0:50
Eduard Starkbauer TASR

Opancéřovaný Maybach za 14,5 milionu měl ruského oligarchu chránit před kulkami či výbuchem. Skončil v rukou italských úřadů

Opancéřovaný Maybach za 14,5 milionu měl ruského oligarchu chránit před kulkami či výbuchem. Skončil v rukou italských úřadů
Zdroj: Mercedes-Benz
NEWS MERCEDES-BENZ RUSKO
Uložit Uložené

Pětitunové monstrum si Ališer Usmanov koupil v roce 2018.

Italské policii se v rámci lovu na majetek oligarchů povedl zajímavý úlovek. Na Sardinii zabavila opancéřovaný Mercedes Maybach patřící oligarchovi Ališerovi Usmanovovi.

Podle italského deníku Corriere della Sera se pancéřovaná „maximálně bezpečná“ verze luxusního vozu, v hodnotě asi 14,5 milionu korun, nacházela v letovisku Porto Cervo na pobřeží Costa Smeralda. 

Mercedes Maybach S650 Guard VR10, který měl své pasažéry chránit před případným útokem střelnými zbraněmi či dokonce výbušninami, si Putinův blízký spolupracovník a většinový majitel společnosti Metalloinvest pořídil v roce 2018.

Usmanov
Zdroj: TASR/AP

Ališer Usmanov, který je mimochodem i bývalým akcionářem fotbalového klubu Arsenal Londýn, údajně vlastní nadále i několik nemovitostí, o jejichž osudu zatím italské úřady neinformovaly.

Ruský oligarcha uzbeckého původu, na kterého uvalila v důsledku ruské agrese na Ukrajině sankce Velká Británie i Evropská unie, byl během svého života v Londýně místními médii považován za jednoho z nejbohatších lidí Spojeného království. Ališer Usmanov byl podle vlastních slov na sankce připraven a většinu svého majetku i britských nemovitostí stihl přepsat na jiné majitele.

Letovisko Porto Cervo je podle deníku The Guardian oblíbenou destinací ruských oligarchů. Muži ekonomicky profitující z politických vazeb na ruského prezidenta Vladimira Putina však mají v oblibě i jiné italské regiony. Začátkem března italská policie v Ligurii zabavila jachty, které vlastnili Alexej Mordašov či Putinův blízký spojenec Gennadij Timčenko.

Domů
Sdílet
Diskuse