Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2022 10:30
Čas čtení 1:03
Tereza Šnajdrová

Tereza Hlůšková se údajně vrací domů. Češka vězněná v Pákistánu by po více než 4 letech měla být na svobodě

Tereza Hlůšková se údajně vrací domů. Češka vězněná v Pákistánu by po více než 4 letech měla být na svobodě
Zdroj: ČTK/AP/K.M. Chaudary
NEWS TEREZA H.
Uložit Uložené

Tereza Hlůšková byla v roce 2018 zadržena na pákistánském letišti s téměř devíti kilogramy heroinu v kufru. Tamní soud mladou Češku poslal do vězení na téměř 9 let. Nyní je podle informací Blesku na svobodě.

Tereza Hlůšková byla v roce 2018 zadržena na pákistánském letišti, když tamní celníci v jejím kufru našli téměř devět kilogramů heroinu. Mladá Česka ihned putovala za mříže, za kterými strávila více než 4 roky a nyní by podle informací deníku Blesk Hlůšková mohla být již zpět v Česku. Ministerstvo zahraničních věcí ale případ odmítlo komentovat.

Doporučeno
Tereza Hlůšková jde na svobodu! Češka, kterou v Pákistánu věznili kvůli heroinu, byla zproštěna obžaloby Tereza Hlůšková jde na svobodu! Češka, kterou v Pákistánu věznili kvůli heroinu, byla zproštěna obžaloby 1. listopadu 2021 11:53

Tereza Hlůšková byla zadržena 10. ledna 2018 na letišti v Láhauru, když celníci v jejím kufru nalezli 8,5 kilogramu heroinu. Češka byla ihned poslána do vazby. Soud ji následně poslal na 8 let a 8 měsíců do vězení. Hlůšková se proti rozsudku několikrát odvolala. Zproštění obžaloby se dočkala 1. listopadu 2021. Zemi však přesto opustit nemohla, neboť ji celníci zadržovali osobní věci i pas.

Nejvyšší soud v Islámábádu ale nyní Hlůškové údajně vydal písemný rozkaz, dle kterého ji celníci musí vrátit dokumenty potřebné k odcestování a mladá Češka se tak po více než 4 letech bude moci vrátit domů, informuje Blesk.

Na základě písemného příkazu Nejvyššího soudu v Islámábádu se Tereza vrátí domů. Tereza a její otec čekají na písemné rozhodnutí Isámábádu,“ píše Blesk s tím, že dokumenty by Hlůšková měla mít ve svých rukách již 11. dubna.

Skvělá zpráva pro Terezu. Nejvyšší soud v Islámábádu vydal písemný příkaz. Tereza brzy opustí Pákistán. Soudce Amir Farúq vydal čtyřstránkový písemný verdikt. Tereza odnese tento písemný příkaz na letiště, odkud jí bude umožněno snadno odletět,“ řekl pro Blesk anonymní zdroj. 

REFRESHER se proto obrátil na Ministerstvo zahraničních věcí, aby informace ověřil. „Na základě přání rodiny české občanky a s ohledem na její bezpečnost se k případu nebudeme vyjadřovat,“ uvedla tisková mluvčí Lenka Do.

Domů
Sdílet
Diskuse