Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2022 v 20:13
Čas čtení 1:08
Ilona Hobzová

V ruské reality show pátrají po gayích. Moderátorem je poslanec známý pro své homofobní postoje

V ruské reality show pátrají po gayích. Moderátorem je poslanec známý pro své homofobní postoje
Zdroj: Unsplash/Renate Vanaga/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI LGBTQ+ LIDÉ RUSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

První díl pořadu „Nejsem gay“ byl vydán na YouTube kanálu oblíbeného ruského blogera.

Na YouTube kanále populárního ruského blogera Amirana Sardarova se v pondělí objevil první díl nové reality show s názvem Já nejsem gay. Spolu s blogerem moderuje pořad poslanec ruské Státní dumy Vitalij Milonov, kontroverzní politik známý pro své homofobní postoje.

Doporučeno
Vládě bude radit Aliance pro rodinu. Dlouhodobě usiluje o zachování nerovnosti LGBTQ komunity Vládě bude radit Aliance pro rodinu. Dlouhodobě usiluje o zachování nerovnosti LGBTQ komunity 27. dubna 2022 v 10:25

Vítěz si odnese dva miliony rublů

Princip reality show je jednoduchý. Ve vile je zavřeno osm mužů. Jejich společným úkolem je přijít na to, který z nich je homosexuál. V rámci toho probíhají různá vyřazovací kola, například módní přehlídka v plavkách. Vítěz si odnese výhru v hodnotě dvou milionů rublů, v přepočtu více než šest set tisíc korun. Pokud nikdo do finálního dílu neodhalí, kdo má homosexuální orientaci, výhercem se stane právě jediný gay mezi muži.

Jedním z moderátorů reality show se stal poslanec ruské Státní dumy Vitalij Milonov. Politik, který je známý svými homofobními postoji a proti gayům a lesbám prosazuje i ruské zákony. Dříve například uvedl, že homosexuálové nemají normální sexuální orientaci a měli by být sterilizováni.

Doporučeno
Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu 24. května 2024 v 8:00

Politik ale nečelí jen kritice, u části obyvatel se těší podpoře. Podle průzkumu nezávislé ruské sociologické agentury Levada Center z roku 2021 vyvolávají homosexuálové strach nebo znechucení až u 38 % Rusů. Až 59 % obyvatel pak nesouhlasí s tím, aby měli gayové a lesby stejná práva jako heterosexuální páry.

REFRESHER je médium, které podporuje LGBTQ+ komunitu a rovnoprávnost všech osob bez rozdílu. Pokud tě zajímají články s tímto tématem, můžeš navštívit speciální vlákno s články, kde se LGBTQ+ tématice věnujeme.
Domů
Sdílet
Diskuse