Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2022 16:03
Čas čtení 0:55
Tereza Šnajdrová

Pešava alias Koleso vysvětluje zadržení policií: Rok jsem nesměl usednout za volant, ale přesto jsem řídil

Pešava alias Koleso vysvětluje zadržení policií: Rok jsem nesměl usednout za volant, ale přesto jsem řídil
Zdroj: Policie ČR
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Třiadvacetiletý tiktoker Patrik Pešava byl ve čtvrtek 12. května zadržen policií. Důvodem údajně bylo, že řídil vypůjčené vozidlo, a to i přesto, že mu byl odebrán řidičský průkaz a rok nesměl usednout za volant.

Ve čtvrtek jsme tě informovali o tom, že policie vyhlásila pátrání po tiktokerovi Patriku Pešavovi, kterého mnozí znají spíše pod přezdívkou Koleso. Jen pár hodin poté se mladík hledaný v souvislosti s blíže nespecifikovanou trestnou činností našel a k celé kauze nyní podal vyjádření. Důvodem jeho zadržení měl být zákaz řízení, který porušil, řekl pro CNN Prima News.

Doporučeno
Policie vypátrala Patrika Pešavu alias Koleso. Zadržela ho v Benešově (Aktualizováno) Policie vypátrala Patrika Pešavu alias Koleso. Zadržela ho v Benešově (Aktualizováno) 12. května 2022 7:55

„Byl jsem zrovna u kamaráda v Benešově a večer 11. května mi začali psát lidé, že jsem v pátrání, a ptali se mě, jestli je to pravda. Podíval jsem se do databáze a zjistil, že mě skutečně hledá policie. Byl jsem v šoku,“ řekl tiktoker, který si původně myslel, že jej policie hledá kvůli „nějaké bitce“.

Internetem se pak začaly šířit spekulace, že důvodem Pešavova zadržení byla krádež auta. Podle tiktokera to však není pravda. „Neměl jsem auto ukrást, ale jezdit bez řidičského oprávnění. Měl jsem zákaz řízení na rok, takže i maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl s tím, že auto, které řídil, patřilo jeho kamarádovi, jenž požil alkohol a neměl se jak dostat na akci. Koleso jej tam proto zavezl. 

Pešava v závěru rozhovoru prozradil, že důvodů, proč jej policie zadržela, bylo více. Tiktoker totiž v minulosti rozbil čekárnu ve Vítkovicích v Ostravě. „Říkal jsem, že toho lituji a uvědomuji si, že je to hloupost a že už v budoucnu nechci dělat takové věci. Nyní jsem podezřelý z přestupků a maření úředních výkonů,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse