Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. května 2022 11:34
Čas čtení 0:42
Radim Šlechta

VIDEO: Záběry z kamery ukrajinské zdravotnice ukazují válkou zdecimované město Mariupol

VIDEO: Záběry z kamery ukrajinské zdravotnice ukazují válkou zdecimované město Mariupol
Zdroj: ČTK/AP/Julija Pajevska
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let
a chci zobrazit obsah
zpět na hlavní stránkuZpět

Medička Julija Pajevska zachytila na kameru připevněnou na svém těle masakry v Mariupolu.

Mariupol je od začátku války jedním z nejznámějších míst ruské agrese na Ukrajině. Podle odhadů zástupců ukrajinského pluku Azov zde zemřelo již 25 tisíc civilistů. Hrůzy, které se na začátku války ve městě Mariupol děly, zachytila Julija Pajevska, která pomáhala zachraňovat civilní oběti, především pak zraněné děti. Informuje o tom server CBS News.

Juliju v průběhu války zajali ruští vojáci a ukrajinské straně se s tou ruskou nedaří vyjednat její vydání. V záběrech, které Julija natočila pomocí kamery připevněné na těle, je vidět válkou zdecimované město a lidé, kteří se dostávají do provizorních ošetřoven se svými zraněními.

V jeden moment je na videu vidět extrémní emoční nápor v okamžiku, kdy malý chlapec svým zraněním podlehl. „Zůstaň se mnou, maličký,“ říká Julija zraněnému chlapci. Za okamžik je jen slyšet její pláč. Vedle civilních obětí pomáhali v Mariupolu i vojákům Ruska. 

Před svým únosem stihla dát novinářům sestřih znepokojivých záběrů na paměťové kartě, kterou ukryla v tampónu a propašovala ji ven z města. Během toho se musela zastavit na patnácti místech hlídaných ruskými vojáky. Ti ale u Julije nic nenašli.

Domů
Sdílet
Diskuse