Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. června 2022 12:34
Čas čtení 0:53
Vojtěch Vanda

VIDEO: Dva malí školáci si vyjeli v elektrickém autíčku na Starou dálnici v Brně. Zastavila je policie

VIDEO: Dva malí školáci si vyjeli v elektrickém autíčku na Starou dálnici v Brně. Zastavila je policie
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI BRNO JIHOMORAVSKÝ KRAJ POLICIE ČR VIDEO
Uložit Uložené

Nakonec všechno dopadlo dobře a kluci se vrátili zpět na sídliště, odkud nedopatřením vyjeli.

Úsměvná, ale zároveň i nebezpečná situace byla k vidění na Staré dálnici v Brně ve směru z Bystrce na oboru Holedná. Po silnici se totiž v sobotu kromě obvyklých aut pohybovalo i elektrické autíčko, které řídili malí školáci.

Dvojice si všiml řidič, který upozornil městskou policii. Když hlídka dorazila na místo, dostala od malých řidičů i prohlídku jejich vozidla. Následně vyjádřili přání, že by se rádi dostali domů, což se za přítomnosti policie i stalo.

Doporučeno
Osmdesátiletý senior z Olomoucka chtěl upálit svého vnuka. Za pokus o vraždu mu hrozí až 20 let Osmdesátiletý senior z Olomoucka chtěl upálit svého vnuka. Za pokus o vraždu mu hrozí až 20 let 2. června 2022 19:24

Maketu sportovního auta se dvěma malými školáky zastavil všímavý řidič, který ohlásil celou věc městské policii. Strážníci následně přijeli na místo a služební auto odstavili tak, aby ochránili děti před provozem kolem. 

„Chlapci věkově odpovídali nižším ročníkům prvního stupně. Jeden z nich nejprve poplakával, za okamžik už si však s hlídkou městské policie oba bezstarostně vykládali. Přispěl k tomu kamarádský přístup strážníků, kteří si od dětí ochotně nechali předvést i to, jak se odklápí kapota, a prohlédli si dvě uložené baterie,“ uvedl mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Nakonec chlapci hlídce vypověděli, že jejich autíčko, které podle nich „dokáže jet až 300 kilometrů v hodině a umí i couvat“, se ocitlo na frekventované silnici proto, jelikož špatně odbočili na sídlišti. Situace se nakonec v pořádku vyřešila.

„Hlídka městské policie se nakonec jim i rodičům, které přivedli policisté, postarala o doprovod a bezpečné opuštění Staré dálnice nejbližším výjezdem,“ dodal mluvčí.

Domů
Sdílet
Diskuse