Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. července 2022 11:33
Čas čtení 0:44
Ilona Hobzová

Mapa: Odjezd na letní dovolenou komplikují dopravní omezení. Podívej se, kde se opravuje

Mapa: Odjezd na letní dovolenou komplikují dopravní omezení. Podívej se, kde se opravuje
Zdroj: Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD)
NEWS DOPRAVA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zveřejnilo přehlednou mapu největších oprav.

Začínají prázdniny a mnoho lidí se chystá na letní dovolenou. Na ty, kteří jako dopravní prostředek využijí auto, čekají na českých dálnicích a silnicích dopravní omezení. ŘSD některé práce vzhledem k většímu provozu v následujících dnech omezilo.

Opravy na D1 se odložily

Plánovaných dlouhodobých oprav jsou v celém Česku přibližně čtyři desítky. Zatímco na dálnici D1 se některé opravy z důvodu zvýšené dopravní frekvence odložily, a cesta mezi Prahou a Brnem je tak téměř bez omezení, komplikacím se řidiči při cestě na jih nevyhnou. 

Například za Jihlavou směrem na Znojmo se ve vesnici Vílanec opravuje most, dopravu zde řídí semafor. Dopravní omezení jsou také na cestě z Prahy do Českých Budějovic, na dálnici D4 u Chraštic nebo na Plzeňské D5. V průběhu prázdnin pak začnou opravy například mezi Olomoucí a Ostravou nebo na několika místech okolo Brna. Podrobnou mapu s aktuálními i plánovanými opravami zveřejnilo ŘSD na oficiálním webu.

Pokud si řidiči nebudou vědět rady, je pro ně k dispozici bezplatná dálniční asistenční služba. Funguje 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce. Kontakt na ni je k nalezení na oficiálních stránkách ŘSD.

Domů
Sdílet
Diskuse