Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. července 2022 15:27
Čas čtení 0:56
Ilona Hobzová

Populární Minecraft youtuber Technoblade zemřel na rakovinu, bylo mu 23 let

Populární Minecraft youtuber Technoblade zemřel na rakovinu, bylo mu 23 let
Zdroj: YouTube/Technoblade
NEWS YOUTUBE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Jeho rodina to potvrdila v emotivním videu, které zveřejnila na YouTube kanále.

Ve věku pouhých dvaceti tří let zemřel Minecraft youtuber s přezdívkou Technoblade. Na jeho YouTube kanále to potvrdila jeho rodina, která zveřejnila rozlučkové video s názvem So long, nerds (Sbohem, nerdi). Youtuber do poslední chvíle tajil svou pravou identitu.

„Jestli se díváte, jsem mrtvý.“ 

„Ahoj, jsem otec Technoblada, který napsal tuto zprávu a poprosil mě, abych vám ji přečetl,“ říká na začátku videa otec populárního youtubera, jehož kanál odebírá jedenáct milionů uživatelů. Následně přečte vzkaz přímo od Technoblada: „Jestli se díváte, jsem mrtvý. Tak se posaďte a dejme si spolu poslední pokec.“

Doporučeno
Matka zesnulé 10leté dcery žaluje TikTok. Dívka se zadusila v rámci „Blackout challenge“ Matka zesnulé 10leté dcery žaluje TikTok. Dívka se zadusila v rámci „Blackout challenge“ 13. května 2022 14:42

Youtuberův otec následně prozradí, že jeho syn se ve skutečnosti jmenoval Alex. Fanouškům poděkoval, že ho podporovali a sledovali jeho videa. „Kdybych měl dalších sto životů, myslím, že bych se pokaždé rozhodl být znovu Technobladem, protože to byly nejšťastnější roky mého života,“ řekl otcovým hlasem. Video obsahuje také fotografie, na kterých je Alex zachycený v době, kdy bojoval s rakovinou. Alexův táta rovněž poděkoval fanouškům a doplnil, že veškerý výtěžek z merche jeho syna půjde na charitativní účely.

Že trpí touto nemocí, svým fanouškům prozradil v srpnu loňského roku. Tehdy vysvětlil, že trpěl bolestí pravé paže a myslel si, že za to může nadměrné hraní. Když mu navíc oteklo rameno, nechal se raději vyšetřit. Navzdory kruté diagnóze a následným chemoterapiím ale stále natáčel videa. Svůj YouTube kanál založil v říjnu 2013, obsah se točil primárně okolo videohry Minecraft. Pravidelně se účastnil turnaje Minecraft Championship. 

Domů
Sdílet
Diskuse