Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. července 2022 v 18:15
Čas čtení 0:40
Ilona Hobzová

Auto s mladými lidmi narazilo do konstrukce mostu. Řidič byl pod vlivem alkoholu, spolucestující bojuje o život

Auto s mladými lidmi narazilo do konstrukce mostu. Řidič byl pod vlivem alkoholu, spolucestující bojuje o život
Zdroj: Policie ČR
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Podle policejního šetření stála za havárií nepřiměřená rychlost v prudké zatáčce.

V úterý hodinu po půlnoci došlo u Nového Boru na Českolipsku k autonehodě. Jednadvacetiletý řidič nezvládl řízení osobního auta a v prudké zatáčce naboural do konstrukce mostu. Po nehodě se ukázalo, že byl pod vlivem alkoholu. „V té době s ním v autě cestovali tři mladíci ve věku od 19 do 25 let a 19letá dívka,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. 

Policie: Alkohol a rychlá jízda za volant nepatří

Právě dva spolucestující ve věku dvaceti dvou a dvaceti pěti let a také spolujezdkyně utrpěli zranění hlavy s různou závažností a byli převezeni na traumacentrum do nemocnice v Liberci. Mladší z mužů podle policejní mluvčí nyní bojuje o život.

Auto po úterní nehodě na Českolipsku.
Auto po úterní nehodě na Českolipsku. Zdroj: Policie ČR

„Řidič, který po havárii nadýchal do kontrolního přístroje 0,72 promile alkoholu, dopadl o poznání lépe, stejně jako jeho 19letý kamarád na zadní sedačce. Tyto dva mladíky zdravotníci převezli k ošetření do českolipské nemocnice,“ doplnila Baláková. Zároveň apelovala na řidiče a řidičky, aby i s ohledem na začínající letní sezónu a dovolené mysleli na to, že alkohol a rychlá jízda za volant nepatří. 

Domů
Sdílet
Diskuse