Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2022 9:28
Čas čtení 0:29
Ema Stanovská

Budou koncerty bez mobilů? Zakazuje je stále více hudebníků, nově i Bob Dylan

Budou koncerty bez mobilů? Zakazuje je stále více hudebníků, nově i Bob Dylan
Zdroj: Flickr/Xavier Badosa/volně k užití
HUDBA HUDBA KONCERTY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

V poslední době toto opatření zavedla také Madonna, Alicia Keys či Jack White.

Zpěvák Bob Dylan zakázal návštěvníkům svých koncertů používat mobilní telefony. Jednaosmdesátiletý Dylan letos na podzim odehraje v Británii sérii devíti koncertů, tamní fanoušci ho budou moci vidět živě poprvé po pěti letech – na památku jim však zůstanou asi jen vzpomínky.

Doporučeno
10 nejsledovanějších českých tiktokerů a tiktokerek v roce 2022 10 nejsledovanějších českých tiktokerů a tiktokerek v roce 2022 13. července 2022 7:00

Pořadatelé oznámili, že Dylan si nepřeje, aby publikum během říjnových koncertů pořizovalo neautorizované záznamy, píše Evening Standard. Hned u vchodu do koncertních sálů budou mobily blokovat pomocí speciálního pouzdra Yondr.

Pouzdra s magnetickými zámky, která znemožňují použití mobilního telefonu během koncertu, využíval Dylan i při vystoupeních v USA.

Ke stejnému opatření sáhli v poslední době i jiní hudebníci, kteří si nepřejí, aby záznamy z koncertů volně kolovaly na sociálních sítích. Bez telefonu se museli obejít například diváci na koncertech Madonny, Alicii Keys nebo Jacka Whita.

Anketa:
Vadilo by ti, kdyby sis nemohl/a na koncertě pořizovat videa a fotky?
Ano, chci je mít na památku.
Ne, chci si koncert užít.
Je mi to jedno.
Ano, chci je mít na památku.
29 %
Ne, chci si koncert užít.
44 %
Je mi to jedno.
27 %
Domů
Sdílet
Diskuse