Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2022 19:21
Čas čtení 1:55
Ondřej Jarůšek

Karlos Vémola před bojem o titul: Jeden Joker mi málem ukončil kariéru. Znovu se to nestane

Karlos Vémola před bojem o titul: Jeden Joker mi málem ukončil kariéru. Znovu se to nestane
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT KARLOS VÉMOLA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Turnaj OKTAGON 34 je už za dveřmi. Co o vzájemném duelu říkají protagonisté hlavního zápasu večera?

Už příští týden, v sobotu 23. července, se pražská Štvanice stane dějištěm už tradičního letního turnaje organizace OKTAGON MMA. Ta chystá další velkou akci, které bude vévodit zápas o pás šampiona polotěžké váhy mezi českým Terminátorem Karlosem Vémolou a srbským Jokerem Aleksandarem Ilićem. Jejich střetu předcházel ostrý trash talk na sociálních sítích a znovu oba bojovníci o vzájemné bitvě promluvili i v novém videu, které zveřejnila organizace na YouTube.

Doporučeno
UFC bojovník přežil bodnutí nožem do srdce a s gangem při bankovní loupeži ukradl 53 milionů liber. Dodnes je ve vězení UFC bojovník přežil bodnutí nožem do srdce a s gangem při bankovní loupeži ukradl 53 milionů liber. Dodnes je ve vězení 5. července 2022 7:00
karlos vémola
Zdroj: Oktagon MMA

Karlos Vémola do boje nastupuje v pozici jasného favorita a jeho plán je jasný – soupeře vzít co nejdříve na zem a tam jej utrápit, jak už to má ostatně ve zvyku. Jak ale říká, soupeře nesmí brát na lehkou váhu. „Nebude to jednoduchý oříšek, ale myslím si, že v titulovém zápase nikdo není jednoduchý oříšek,“ říká. 

„Sedm knockoutů v prvním kole nemá pro nic za nic. Je strašně rychlej, seká tam highkicky. Je to něco, na co se musím připravit a nesmím to podcenit,“ dodává.

„Jeden Joker mi málem ukončil kariéru, takže já to mám furt v hlavě, že tohle se mi nemůže stát znovu,“ říká dále Vémola. Narážel tím přitom na přezdívku Iliće, který si říká Joker stejně jako Jack Hermansson, který před lety Vémolovi v zápase při armbaru zlomil ruku.

Aleksandar Ilić v posledních letech zápasil na půdě polské organizace KSW, kde posbíral dvě výhry a dvě prohry. V minulosti však bojoval převážně ve střední váze, což je jeden z důvodů, proč je v očích řady fanoušků v duelu s Vémolou outsiderem. Devět ze svých třinácti výher ale ukončil na KO nebo TKO a sebevědomě prohlašuje, že český bijec bude jeho dalším skalpem.

Kromě slov mířených směrem k Vémolovi prozradil Ilić i něco ze svého dětství. „Narodil jsem se v bývalé Jugoslávii. Byla válka, moje dětství za moc nestálo. Život v Srbsku byl opravdu tvrdý. Cesta ven znamenala buďto dát se na dráhu zločinu, nebo dělat nějaký sport. Já jsem vždycky věděl, že budu profesionální sportovec,“ říká bojovník.

Doporučeno
Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? 11. května 2022 7:00

Pro Karlose Vémolu bude bitva se srbským Jokerem třetím zápasem za poslední tři měsíce. A vůbec se nechystá zpomalovat, právě naopak. Jak totiž dále zmínil, na podzim by se chtěl objevit také na turnaji ve Frankfurtu a na konci se chce utkat o pás ve střední váze, který mu dřív patřil. Šampionem v této divizi je aktuálně Patrik Kincl, který bude pás obhajovat v září proti Alexi Lohorému.

„Na konci roku si jdu pro svůj pás. Zmlátím Lohorého nebo Kincla, je mi úplně jedno, kdo z nich vyhraje, ale mají můj pás. Já to furt beru jako prozatímní pás. Oni ho mají do té doby, než já budu ready,“ řekl.

Kromě hlavního zápasu večera uvidí fanoušci na turnaji plejádu dalších bitev. Zpátky do akce se vrací maďarský bojovník Kertész, čeká nás polsko-slovenský duel Kareta vs. Paulus a o hlavní předzápas se postarají bývalý šampion Legierski a Kohout. Akci můžeš sledovat živě na platformě Oktagon.tv.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Domů
Sdílet
Diskuse