Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
16. září 2022 14:30
Čas čtení 5:39
Martin Adam Pavlík

10 nejlepších filmů s Willem Smithem (Žebříček)

10 nejlepších filmů s Willem Smithem (Žebříček)
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY NEJLEPŠÍ FILMY TIP NA FILM WILL SMITH
Uložit Uložené

Bohatou kariéru Willa Smitha na jistý čas zastínil incident z letošního udílení prestižních Oscarů, na kterém dal facku moderátoru Chrisu Rockovi, paradoxně však během ceremoniálu dostal svého prvního Oscara za film King Richard.

Bohatou kariéru Willa Smitha na jistý čas zastínil incident z letošního udílení prestižních Oscarů, na kterém dal facku moderátoru Chrisu Rockovi, paradoxně však během ceremoniálu dostal svého prvního Oscara za film King Richard.


Spontánní krok, kterému předcházel nevhodný vtip komika o jeho manželce Jadě Pinkett Smith, odsoudila téměř celá filmařská obec. Akademie filmových umění a věd mu za tento útok uštědřila desetiletý zákaz účasti na oscarovém galavečeru či účasti na jakékoli jiné události organizované akademií.

will smith | chris rock | facka
Zdroj: Getty Images/Neilson Barnard

Začínal v televizním sitcomu The Fresh Prince of Bel-Air, ale dostal se až do nejkomerčnějších hollywoodských projektů. Na plátně už ztvárnil zhýralého superhrdinu, vládního agenta a válečného hrdinu, špičkového letce bojujícího proti hordě mimozemšťanů, člena jednotky sebevrahů, legendárního boxera Muhammada Aliho, či dokonce zázračného Aladina.


Ve kterých filmech byl ovšem nejlepší a ukázal svůj talent na maximum? Pokud se ti líbí naše filmové novinky, tipy, recenze, profily herců a režisérů nebo žebříčky, neváhej nás podpořit a přidej se do klubu Refresher+. I díky tomu ti budeme moci přinést více kvalitního filmového obsahu.

Will Smith
Zdroj: Warner Bros. Pictures

10. Hitch (režie: Andy Tennant, 2005)

Kde můžeš film vidět: Netflix
Délka filmu: 115 minut
Hodnocení na RT: 6,9 z 10

Příjemná „vztahovka“, která je sice občas mírně přitažená za vlasy, ale získá si tě svým důvtipem a zábavnými postavami. Smith ztvárnil Alexe „Hitche“ Hitchena, profesionálního experta na seznamování s opačným pohlavím. Pomáhá mužům získat jejich vysněnou lásku. Ví, co na ženy platí, jak s nimi komunikovat i čemu se při balení zdaleka vyhnout.  


Čeká ho ale pořádně těžký úkol. Musí dosáhnout toho, aby jeho nesmělý, nešikovný a ne zrovna nejlépe vypadající klient s nadváhou Albert získal srdce krásné a úspěšné Allegry. Náročné školení mu navíc zkomplikuje svůdná Sára (ztvárnila ji nádherná Eva Mendes). Vyvolá v něm totiž staré známé pocity, kterým se brání zuby nehty. Sám sobě totiž po zklamání z minulosti slíbil, že si už žádnou ženu nepustí k tělu. 

9. Men in Black (režie: Barry Sonnenfeld, 1997)

Kde můžeš film vidět: Netflix
Délka filmu: 98 minut
Hodnocení na RT: 9,2 z 10

Kultovní záležitost, která zcela pochopitelně dostala další dvě pokračování. Můžeš ji vidět i po sté a pořád se budeš královsky bavit. Barry Sonnenfeld si asi v Independence Day (1996) všiml, že Smitha baví s radostí likvidovat všechny příšery z jiného světa, a tak ho obsadil i do ulítlé filmové adaptace komiksu Lowella Cunninghama, aby zachránil svět před nechutnými brouky a se svým parťákem (zahrál si ho herecky mnohem zkušenější Tommy Lee Jones) vymazal paměť všem svědkům mimozemských objektů.

8. Focus (režie: Glenn Ficarra, John Requa, 2015)

Kde můžeš film vidět: Amazon Prime Video
Délka filmu: 105 minut
Hodnocení na RT: 5,6 z 10

 
Focus ti ukáže, jak to vypadá, když se do sebe zamilují dva prvotřídní podvodníci, a také to, co všechno může způsobit jejich rozchod. Will Smith a Margot Robbie tě zavedou na šikmou plochu a dají ti návod, jak si ilegálně přivydělat, aniž by tě následně podezříval jediný policista. V tomto byznysu ale číhá mnoho nepřátel.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 121302 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse