Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2022 20:00
Čas čtení 1:20
Tereza Šnajdrová

VIDEO: Khoiba tripuje na chalupě a rozpouští se v kyselině. Pusť si halloweenskou hudební novinku

VIDEO: Khoiba tripuje na chalupě a rozpouští se v kyselině. Pusť si halloweenskou hudební novinku
Zdroj: Se souhlasem Khoiby
NEWS HUDBA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Česká kapela Khoiba vydává nový videoklip k písni Vertical Urgencies, kterým ohlašuje příchod nového alba.

Česká kapela Khoiba se připravuje na vydání nového alba a ještě předtím, než spatří světlo světa, fanouškům servíruje nový videoklip k písni Vertical Urgencies. Členové skupiny ve znepokojivém videu tripují na chalupě, rozpouští se v kyselině, a to vše za zvuků atmosférického popu a melancholie.

Doporučeno
Narodil jsem se jako naděje, že máma přestane brát piko. Young Čáp o chudobě, pouliční realitě a snu živit se hudbou Narodil jsem se jako naděje, že máma přestane brát piko. Young Čáp o chudobě, pouliční realitě a snu živit se hudbou 31. října 2022 8:30

„Povolili jsem stavidla všem tvůrčím i emocionálním procesům, které se nedají zastavit,“ komentovala píseň Vertical Urgencies zpěvačka kapely Khoiba Ema Brabcová. „Byla to první věc, kterou jsme vzali za pačesy a řekli si, že takhle by mělo vypadat naše nové směřování,“ pokračovala s tím, že nové album kapely vyjde již začátkem roku 2023. 

Singl Vertical Urgencies slouží jako oslava toho, že člověk nemusí mít všechno v životě plně pod kontrolou.

 

O výrazný, avšak současně znepokojivý videoklip se postarala režisérka Marie Šprincl, kterou kapela citovala: „Dualismus odkazuje na realitu a fikci, podvědomí a vědomí. Dvojčata vnímám jako metaforu určité rozpolcenosti, zaměnitelnosti či nahraditelnosti člověka.“ Marie pak pro Refresher k videoklipu, ve kterém zkombinovala obraz z digitální kamery a VHS kamery s 3D skenerem, uvedla: „O cisternách se mi zdál sen, jak se u nich zjevují dvojčata z filmu Shining. Celé to bylo takové bizarní, zběsilé a zároveň srandovní, trochu jako od amerického umělce Ryana Trecartina. Tak jsem si řekla, že inspiraci ze snu do klipu použiju.“

Marie Šprincl se věnuje AV instalacím, videoartu, ale především experimentálnímu filmu. Je spoluzakladatelkou umělecké platformy Flesh&Brain. Aktuálně připravuje celovečerní film o radikálních uskupeních v USA, kde budou reálné rozhovory (například s pastorem a arkansaským vůdcem KKK Thomasem Robbem) zasazeny do fikčního surreálného a postapokalyptického světa uzavřeného v podivném odlehlém hotelu uprostřed pouště.

Pokud miluješ všechno okolo dnešního svátku a nechceš koukat na klasické lekačky, pusť si na dafilms.cz třídílnou hororovou sérií Morava, krásná zem, na které se Marie také podílela. Můžeš tu kromě zombies spatřit například i Satana v AZ kvízu. Kouknout můžeš i na 10 nejlepších hororových animáků anebo si udělat náš kvíz, v němž zjistíš, která hororová postava na tebe nejvíc sedí.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by KHOIBA (@kh0iba)

Domů
Sdílet
Diskuse