Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. listopadu 2022 19:45
Čas čtení 2:10
Tereza Šnajdrová

5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na koncert Bastille a navštiv končící výstavu s Banksyho tvorbou

5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na koncert Bastille a navštiv končící výstavu s Banksyho tvorbou
Zdroj: Republic Records/propagační materiál
NEWS KONCERTY KULTURNÍ AKCE POJĎ VEN! ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Neseď doma a pojď se bavit!

Další týden je tu a my ti opět přinášíme přehled těch nejlepších akcí, které se uskuteční v Praze. Deštivé počasí svádí k tomu zůstat v pohodlí domova, ale nedej se. Popadni kamarády, nahoď cool outfit a vyraz se bavit ven. 

Tento týden můžeš zajít na koncert britské indie-rockové kapely Bastille, rapper Michajlov pokřtí v Rock Café novou desku a fanoušky hardcoru potěší návrat amerických Being as an Ocean. Do konce listopadu máš také poslední šanci navštívit výstavu Banksyho děl a v Kampusu Hybernská se můžeš naučit, jak vázat adventní věnce.

Doporučeno
Jack Harlow poprvé v Česku: Vyprodané hale naservíroval TikTok hity i pořádnou nálož rapu (Reportáž) Jack Harlow poprvé v Česku: Vyprodané hale naservíroval TikTok hity i pořádnou nálož rapu (Reportáž) 20. listopadu 2022 12:00

Being as an Ocean, 22. listopadu v Rock Café

V úterý 22. listopadu vystoupí v pražském Rock Café americká hardcorová skupina Being as an Ocean. Pětičlenná kapela byla založena v roce 2011 v Kalifornii a během 11 let stihla vydat šest alb, přičemž to poslední s názvem Proxy: An A.N.I.M.O. Story sklízelo úspěch jak u fanoušků, tak hudebních kritiků. 

Pokud tedy patříš mezi fanoušky nebo fanynky hardcoru, úderných rytmů, emotivního mluveného slova, screama a téměř dokonalých vokálů, přijď v úterý večer do Rock Café i ty. Dveře klubu se ti otevřou v 18:30 hodin a vstupenky koupíš za 530 korun. 

Bastille, 23. listopadu v Malé sportovní hale

Jen o den později, tedy ve středu 23. listopadu, přivítá Malá sportovní hala v Holešovicích britské indie-rockery Bastille. Ti do Prahy přivezou nejnovější album Give Me The Future, které mapuje život s moderními technologiemi, budoucnost i negativní stranu online světa.

Těšit se můžeš na bohatý, melancholický zvuk, útěk od reality i kritiku současného života. Kapela určitě nevynechá ani své nejznámější hity, které ji dostaly na vrchol, a tuzemským fanouškům zahraje písně Happier, Pompeii a další. Koncert začíná v 18:30 hodin a vstupenky na něj stojí 990 korun.

Michajlov, 25. listopadu v Rock Café

V pátek 25. listopadu pokřtí v Rock Café své nové album La Haine rapper Michajlov. Těšit se ale podle události na Facebooku můžeš i na songy z desek Ronin, Limit nebo Fifa Street.

Doporučeno
Syrové emoce, teatrálnost a nefalšovaný britský rock. The 1975 se Praze ukázali ve skvělé formě Syrové emoce, teatrálnost a nefalšovaný britský rock. The 1975 se Praze ukázali ve skvělé formě 15. března 2024 13:00

Páteční večer startuje ve 21:00 hodin, kdy se „slova“ chopí DJové a sám Michajlov spolu s hosty vystoupí od 23:30 hodin. Vstupenky ještě seženeš, a to za cenu 290 korun v předprodeji nebo za 350 korun na místě.

Tvoření a dekorování adventních věnců, 26. listopadu v Kampusu Hybernská – Cirkulární hub

Před námi je první adventní neděle a ty ještě nemáš věnec? Pak tě potěší akce Tvoření a dekorování adventních věnců, která se bude konat v sobotu 26. listopadu v Kampusu Hybernská – Cirkulární hub. Na workshopu se naučíš, jak věnce uvázat, a odborníci a odbornice ti poradí, které materiály je nejlepší kombinovat a co vypadá hezky a vkusně.

Na workshop, který trvá 3 hodiny, si musíš donést jenom vlastní svíčky. Ostatní materiály budou k dispozici na místě. Vstupenku na vázání adventních věnců koupíš za 600 korun a workshop startuje v 15:00 hodin. 

adventní věnec
Zdroj: Unsplash/Milada Vigerova/volně k použití

The World of Banksy, celý týden v kostele sv. Michaela archanděla

Jen do konce listopadu můžeš navštívit výstavu The World of Banksy: The Immersive Experience v kostele sv. Michaela archanděla. Nečekej reálná hmatatelná díla. Banksyho umění je zasazeno do speciálního digitálního konceptu, a máš tak jedinečnou možnost vidět díla, která zdobí celý svět.

Doporučeno
Raději dorazte v kartonu než v krajkách, říká Iva Burkertová. Surrealistický ples Sobje už je za rohem Raději dorazte v kartonu než v krajkách, říká Iva Burkertová. Surrealistický ples Sobje už je za rohem 22. února 2024 16:00

Přijď si prohlédnout umění v jedinečných prostorách barokního kostela, a to každý den od 10:00 nebo 11:00 hodin až do večera. Vstupenky koupíš za 150 až 2 400 korun.

Putin, Banksy
Zdroj: Getty Images/Ed Ram
Domů
Sdílet
Diskuse