Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2022 v 7:00
Čas čtení 2:48
Martina Havranová

Netflix uvedl dokument o Meghan a Harrym. Odhalili pozadí své lásky i vztah královské rodiny k médiím

Netflix uvedl dokument o Meghan a Harrym. Odhalili pozadí své lásky i vztah královské rodiny k médiím
Zdroj: Repro foto/Youtube/Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložit Uložené

Meghan Markle a princ Harry se v nejnovějším dokumentu od Netflixu rozhodli odhalit svou verzi dění kolem královské rodiny.

Na Netflixu měl premiéru dokument Harry a Meghan. Prominentní britský pár v něm odhalil detaily svého vztahu i pozadí fungování královské rodiny.

Dokument Harry a Meghan rozproudil vlnu kritiky v den, kdy streamovací platforma zveřejnila trailer. Už z něj bylo totiž jasné, že dvojice v něm vypoví svoji verzi celého příběhu.

Očekávání byla, že šestidílný dokument bude ještě kontroverznější než rozhovor s Oprah Winfrey, kde hovořili o rasismu v královské rodině, o tom, že vedle královské rodiny funguje něco jako „firma“, která odpovídá za její publicitu, a také o tom, že Meghan uvažovala o sebevraždě. Nemýlila se.

BBC dokonce k premiéře spustilo zpravodajskou minutu po minutě.

Na začátku bylo snapchatové video se psíma ušima

První část seriálu začíná soukromými videi z telefonů Meghan a Harryho, která nahráli krátce poté, co se vzdali svých povinností členů královské rodiny, a kladou si v nich otázku: „Jak jsme se sem vlastně dostali?“

Dokument pokračuje tím, že dvojice vypráví svou společnou historii. Harry a Meghan společně vzpomínají na to, jak se dali dohromady, hovoří detailně o svém vztahu a promítají se jejich nikdy nezveřejněné fotografie.

Doporučeno
Toto je 10 nejlépe placených herců a hereček současnosti. První příčky tě možná překvapí Toto je 10 nejlépe placených herců a hereček současnosti. První příčky tě možná překvapí 12. července 2024 v 7:00

Meghan zaujala Harryho ve snapchatovém videu se psíma ušima a s nosem, po kterém princ napsal společnému známému, aby je seznámil. Následovala historka o tom, jak Harry přišel pozdě na jejich první rande v podniku 79 Dean Street, ale v momentě, kdy zpocený a rudý vstoupil do dveří, Meghan jej vzala na milost.

Každá domácnost v rámci královské rodiny má svoji vlastní tiskovou agenturu.

V tomto okamžiku se začal psát jejich příběh lásky, který od té doby úspěšně živí bulvár. Zatímco ve zmíněném rozhovoru s Oprah mluvila zejména Meghan, v první části dokumentu má převahu zejména Harry, který do detailů odhaluje fungování královské rodiny.   


Královská rodina potřebuje média a naopak

Dokument navazuje na to, co zaznělo už během rozhovoru s Oprah, kde dvojice odhalila funkční vztah mezi britskými médii a královskou rodinou. Její popularita se u britské veřejnosti pohybuje kolem 60 až 80 procent. Nejslavnější britská rodina ji udržuje prostřednictvím systematických návštěv a setkání s veřejností.

Druhým nástrojem jsou média, která podle slov korespondenta rodiny Jamese Holea mají zajistit, abychom měli královskou rodinu v mysli denně a po celém světě. Každá domácnost v rámci královské rodiny má svoji vlastní tiskovou agenturu.

Po smrti princezny Diany se pozornost bulváru přesunula na její syny Williama a Harryho.

Harry velmi otevřeně mluvil například o tom, že běžnou součástí jejich rodinných dovolených byla dohodnutá focení pro média. Problém je však v tom, že největším lákadlem pro paparazzi jsou právě neoficiální fotografie členů královské rodiny, které mají na mediálním trhu hodnotu řádově v desítkách tisíc dolarů.

Doporučeno
Kauza Kramný, Policajt z Beverly Hills i nové řady reality show. Na co se těšit v červenci na streamech? Kauza Kramný, Policajt z Beverly Hills i nové řady reality show. Na co se těšit v červenci na streamech? 2. července 2024 v 8:30

Archivní video ukazuje královskou rodinu, jak s lyžemi v rukou pózuje před skupinou fotografů a pár hodin poté princezna Diana prosí fotografa, aby přestal fotit její děti a dopřál jim alespoň trochu soukromí, protože jim ochotně pózovali celé dopoledne.

Podle Harryho jsou terčem bulváru zejména ženy v královské rodině. Nejprve jeho matka a teď jeho manželka Meghan, jejíž situace je velmi podobná. Princezna Diana byla roky v roli manželky následníka trůnu a v momentě, kdy bylo oznámeno jejich odloučení a následný rozvod, na tlak médií zůstala sama. Po její smrti se pozornost bulváru přesunula na syny Williama a Harryho. „To, co se dělo mámě, se začalo dít nám,“ říká v dokumentu Harry. 

Když poznal Meghan, řešil otázku, jak se jim společně podaří ustát očekávaný tlak. Proto se rozhodli vztah držet v tajnosti nejdéle, jak to šlo. Meghan si stanovila pravidlo, aby se dvojice potkávala alespoň každé dva týdny, a mimoto komunikovali přes FaceTime.

Podle Meghan umírali strachem z toho, co se stane, až je objeví média.

V dokumentu popisují, jak vyrazili na týden do Botswany, kde žili uprostřed afrického buše ve stanu. Pro Harryho se staly týdny v Africe únikem z rušného dění doma v Británii, a tak se o to chtěl pochopitelně podělit i s Meghan. Dvojice si chtěla otestovat, jestli to mezi nimi funguje. 

Doporučeno
PŘEHLED všech nových filmů a seriálů, které ti Netflix v červnu ještě nadělí PŘEHLED všech nových filmů a seriálů, které ti Netflix v červnu ještě nadělí 7. června 2024 v 15:00

První část dokumentu končí v momentě, kdy se o vztahu Meghan s princem Harrym dozví bulvár. Podle Meghan umírali strachem z toho, co se stane, až je objeví média. 

Zbývající tři části vyjdou na Netflixu 15. prosince.

TV program na dnes a další dny různých televizních stanic najdeš na Refresheru na jednom místě.
Domů
Sdílet
Diskuse