Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Converse.
16. prosince 2022 15:00
Čas čtení 4:35
Sponzorovaný obsah

Vyzkoušeli jsme zimní modely Converse. Inspiruj se, jak je nosí zaměstnanci Refresheru

Vyzkoušeli jsme zimní modely Converse. Inspiruj se, jak je nosí zaměstnanci Refresheru
Zdroj: Converse
MÓDA FASHION TIPY MÓDA TENISKY
Uložit Uložené

Oblíbených conversek se nemusíš vzdát ani v zimě. Tyto se nám v Refresheru líbily nejvíce.

Conversky patří mezi nejoblíbenější obuv napříč generacemi. Nejeden milovník legendárních plátěnek zapláče, když musí s příchodem zimy odložit pohodlné boty do skříně. Naštěstí pro tebe máme dobrou zprávu. Milovaných conversek se nemusíš vzdát ani v chladném počasí. Značka totiž přichází se stylovou zimní kolekcí Counter Climate, která udrží tvoje nohy v teple.

Abychom ti usnadnili rozhodování, o který kousek z nové kolekce si máš rozšířit botník, poprosili jsme 5 kolegů s různým stylem oblékání, aby popsali, co nosí, podle čeho vybírají boty a zvolili si model, který se jim nejvíce líbí. A ty se můžeš jejich volbou inspirovat. I když každý z nás chodí do práce v něčem jiném, pohodlí a conversky máme rádi všichni.

Conversky, které zahřejí

Právě pohodlí je to, co na sérii Counter Climate oceníš nejvíce. Boty jsou zateplené a díky kvalitním materiálům ti zajistí komfort i v nepříznivém počasí. Zároveň nesou prvky cool městské elegance, takže s nimi neuděláš ostudu, ani až se budeš procházet vánočním městem.

Značka v rámci kolekce představila úplně nové modely a tvary, které potěší milovníky extravagance, ale také všechny, kteří upřednostňují casual styl a vybírají si univerzální kousky na celou sezonu. Tyto modely z kolekce Counter Climate jsme si oblíbili v Refresheru.

nakupuj converse counter climate
converse, counter climate
Zdroj: Converse

CHUCK 70 AT-CX CC

Začneme zbrusu novým tvarem, kterým letos značka Converse překvapila své příznivce. CHUCK 70 AT-CX CC jsou voděodolné a vybavené ochrannou platformou z odlehčeného materiálu, takže s nimi můžeš objevovat svět i v zimě nebo v dešti. Ve tvaru boty je patrná inspirace horskou turistikou, současně si ale zachovaly prvky CHUCK 70 a splňují všechny nároky na cool obutí do města. Model šetří přírodu, jelikož část podrážky je vyrobená ze zbytků gumového odpadu. Jsou dostupné v černé a vínové barvě. 

converse, counter climate
Zdroj: Converse

Nové stylovky na první pohled zaujaly hned dvě kolegyně. „Tenhle model mi hned padl do oka, protože jsem na zimu sháněla kotníčkové boty s vysokou podrážkou a chtěla jsem, aby byly pro každou příležitost. Mám ráda jednobarevné tenisky, takže to byla jasná volba. Můžu je vzít kamkoliv a neudělám v nich ostudu,“ říká traffic manažerka Kristý.

Jak Kristý popisuje svůj styl: Vyloženě nezářím určitým stylem, prostě ráda nosím věci, ve kterých se cítím dobře a pohodlně. 

Podle čeho vybírá boty: Boty hodně řeším, ale ve výběru jsem konzervativní. Když si nějaký model oblíbím, jsem schopná ho mít ve všech barevných provedeních. Conversky mají místo v mém botníku už dlouho, tohle je můj pátý pár a rozhodně není poslední.

CHUCK 70 AT-CX CC si vybrala i talent sourcerka Stázka. „Už dlouho jsem hledala tenisky, které budou zateplené, ale nebudou na první pohled vypadat jako zimní boty. To, že jsou boty na vyšší platformě, je pro mě příjemný bonus,“ říká a přemýšlí, kdy conversky obula poprvé. „První converse jsem si vyprosila k narozeninám od mamky, když jsem byla ještě na základce,“ vzpomíná.

Jak Stázka popisuje svůj styl: Je takový uvolněnější. Mám ráda kombinaci mohutných bot, dlouhého kabátu a velkého kulichu. Vlastně jsem několikrát slyšela, že mám homeless styl oblékání, ale bylo to snad myšlené v dobrém.

Podle čeho vybírá boty: Provedení, značka, barva a pohodlí. Musí být multifunkční a sedět k více outfitům.

CHUCK TAYLOR ALL STAR CX EXPLORE

Jeden z nejstálejších modelů Converse se dočkal zimní verze. CHUCK TAYLOR ALL STAR CX EXPLORE tak můžeš nosit celý rok a budeš mít nohy v suchu a teple. Designově si ponechaly znaky ikonického modelu, uvnitř ale najdeš navíc kožíšek se zesíleným lemováním. Jsou vybavené vrstvou OrthoLite pro tlumení dopadů a povrch boty má zesílenou polyester vrstvu, která zajišťuje, aby se dovnitř nedostala zima ani vlhkost. Zateplené modely jsou dostupné v pískové a vínové barvě.

converse, counter climate
Zdroj: Converse

Klasické conversky má v oblibě sales representative Lukáš, proto se mu nejvíce zalíbila právě zimní verze ikonického modelu. „Vybral jsem si je ze dvou důvodů. Tím prvním je absence zimních bot a to, že nemám rád, když je mi zima na nohy. Potřeboval jsem kvalitní teplé boty, které mě v zimě zahřejí. A tím druhým je značka, klasické kotníčkové conversky nosím i do fitka,“ popisuje.

Jak Lukáš popisuje svůj styl: No, tak nad tím se musím trochu zamyslet. Asi bych zvolil slova jako street a comfy.

Podle čeho vybírá boty: Rozhodně se mi musí líbit a ladit s oblečením, které rád nosím. Potom přichází na řadu pohodlí a funkčnost.

 

CHUCK TAYLOR ALL STAR ALL TERRAIN

DNA série CHUCK TAYLOR je patrné i v této zimní verzi, která kombinuje funkční technologie s městským designem a stává se tak botou vhodnou do přírody i do ruchu města. Vrchní kožená vrstva je voděodolná a poskytuje vysokou ochranu v deštivých dnech. Bota je vyrobená z hřejivých materiálů v tlumených barvách, které doplňují výrazné žluté detaily.

converse, counter climate
Zdroj: Converse

I vyteplené CHUCK TAYLOR si našly v Refresheru svého obdivovatele. „Sháněl jsem vysoké, minimalistické, ale přesto zajímavé zimní boty, které budou plnit designovou, ale i praktickou funkci,“ objasňuje svou volbu Vojta, který také působí na pozici sales representative.

Jak Vojta popisuje svůj styl: Oblékám se podle nálady. Někdy je to takový street style, někdy business a někdy to kombinuju. Hodně to záleží na tom, co mám zrovna vyprané.

Podle čeho vybírá boty: Jelikož mám rád módu a různé styly, vždy u mě zvítězí design, i když toho někdy lituju. Pár bot už jsem nosil s bolestivým sebezapřením.

 LUGGED 2.0 CC X HI

Sérii LUGGED 2.0 tvoří terénní modely s výraznou robustní podrážkou a gumovým lemováním, které chrání botu před vlhkem. Kotníkové modely jsou vybavené flísovým vnitřkem, který udržuje nohy v teple, a speciálními poutky usnadňujícími obouvání. Design nejvyšších a zároveň nejvýraznějších CHUCK TAYLOR připomíná pracovní botu a definuje tak nový městský styl. 

converse, counter climate
Zdroj: Converse

LUGGED 2.0 CC si zvolil i kolega Miro, který pracuje v obchodním týmu na stejné pozici jako jeho výše zmínění kolegové. „Vybral jsem si je hlavně kvůli designu a barevnému provedení, se kterým v porovnání s ostatními modely nejvíc rezonuji, a vím, že je budu reálně nosit. To je přece hlavní důvod, proč vlastnit tenisky,“ směje se.

Jak Miro popisuje svůj styl: Považuji se za takového chameleona. Rád střídám styly a sleduji nové trendy. Jeden den dokážu vyjít do ulic all black – v kabátě, kašmírovém svetru, černých kalhotách a chelsea boots – a druhý den mám náladu na bomber, ripnuté džíny, tričko s designerským potiskem a tenisky. Ale nejvíce mi asi sedí jednoduchost.

Podle čeho vybírá boty: Boty si vybírám podle značky, kvality, vzhledu a dalších faktorů, jako třeba jestli už nemají na trhu příliš velký overhype. Nerad si totiž kupuji tenisky, ve kterých na ulici vidím dalších 10 lidí. Občas je vybírám i několik měsíců, než najdu takové, které mě budou bavit nosit.

Pokud váháš, jaké conversky si na zimu pořídit, zkus se zamyslet, s jakým stylem z popisů našich kolegů se nejvíce ztotožňuješ, a vybrat si podobný model. Všechny kousky z kolekce Counter Climate jsou funkční a vyteplené, takže doslova nešlápneš vedle. Boty zmíněné v článku najdeš na www.converse.cz, kde si o nich můžeš přečíst více podrobností a rovnou si objednat ty, které ti nejvíce sedly.

Anketa:
Které boty se nejvíce líbí tobě?
CHUCK 70 AT-CX CC
CHUCK TAYLOR ALL STAR CX EXPLORE
CHUCK TAYLOR ALL STAR ALL TERRAIN
LUGGED 2.0 CC X HI
CHUCK 70 AT-CX CC
17 %
36 Hlasů
CHUCK TAYLOR ALL STAR CX EXPLORE
18 %
39 Hlasů
CHUCK TAYLOR ALL STAR ALL TERRAIN
19 %
41 Hlasů
LUGGED 2.0 CC X HI
45 %
95 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse