Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. prosince 2022 v 6:00
Čas čtení 13:56
Ondřej Jarůšek

Rok 2023 bude plný velkolepých her! Toto je 20 nejočekávanějších herních pecek

Rok 2023 bude plný velkolepých her! Toto je 20 nejočekávanějších herních pecek
Zdroj: Insomniac Games/propagační materiál
TECH GAMING JAKÉ HRY VYCHÁZEJÍ NOVÉ HRY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Rok 2023 bude herními peckami nabitý k prasknutí. Podívej se, které nejočekávanější tituly nás v nadcházejících 12 měsících čekají.

Rok 2022 byl bohatý na vynikající herní počiny. Hráči a hráčky se dočkali jak velkolepých tříáčkových titulů od předních studií, tak i okouzlujících a originálních her od menších nezávislých týmů. A jak se zdá, i rok 2023 bude na herní pecky pořádně nabitý a na své si přijdou fanoušci všech žánrů. V redakci jsme proto vybrali (více než) dvě desítky těch nejočekávanějších her, které si příští rok zahrajeme.

Při výběru jsme upřednostnili ty hry, které mají stanovené konkrétní datum nebo je u nich oficiálně potvrzeno, že vyjdou v roce 2023. Na konci si však zmíníme i ty, které zatím termín vydání potvrzený nemají, ale očekává se, že by v nadcházejícím roce mohly vyjít. V závěrečné anketě pak nezapomeň dát hlas hře, na kterou se ty osobně těšíš nejvíc. Čeká nás toho spousta, pojďme tedy na to!

Doporučeno
Vybrali jsme 15 nejlepších českých her. Kterou máš nejradši? Vybrali jsme 15 nejlepších českých her. Kterou máš nejradši? 6. září 2022 v 6:00

Forspoken – 24. ledna (PS5, PC)

Na zajímavé hry se můžeme těšit hned zkraje nadcházejícího roku. Už 24. ledna totiž vyjde očekávaný titul Forspoken, ve kterém se hlavní protagonistka Frey Holland dostane z dnešního New York City do magického fantasy světa. Musí najít cestu domů a k tomu jí dopomohou i kouzelné schopnosti, kterými v této tajuplné, ale zároveň nebezpečné říši oplývá.

Hra má rozhodně velký potenciál a souboje s příšerami, na které zde narazíme, vypadají velmi povedeně. Aby také ne. Za hrou totiž stojí studio Luminous Productions (dříve Business Division 2), které tvoří vývojáři, již pracovali na úspěšném RPG Final Fantasy XV z roku 2016. Na druhou stranu svět v některých záběrech působil poněkud pustě a mělce, což u části hráčů vyvolalo skepsi.

Refresher ti již brzy přinese vlastní dojmy z hraní dema této očekávané hry.

Dead Space – 27. ledna (PS5, Xbox Series X|S, PC)

Jedna z nejlepších hororovek všech dob se v roce 2023 vrátí zpět. Dead Space z roku 2008 si získal (a rozbušil) srdce milionů fanoušků a jeho remake bude pro milovníky původního díla Glena Schofielda a Michaela Condreyho ideální příležitostí si tento kultovní titul připomenout.

A pro ty, kteří jej nikdy nehráli, půjde o skvělou možnost se na rutinní misi s Isaacem Clarkem – která se rychle přemění v noční můru, z níž se nejde probudit – vydat vůbec poprvé.

Soudě dle zveřejněných gameplay záběrů se vývojářům z Motive Studio povedlo 15 let starou hru přetvořit do moderní podoby perfektně. Hra působí děsivěji než kdykoliv předtím a je dost možné, že se zařadí po bok těch nejlepších remaků všech dob, hned vedle pecek jako Demon's Souls nebo Resident Evil 2.

Pevně doufáme, že se tak stane.

Obměna nebude ale pouze vizuální. V remaku totiž budou i změny v hratelnosti či ději, přestože původní zápletka zůstává stejná. První věcí, které si hráč všimne, je, že protagonista už není němý. Více zdůrazněna bude například také role unitologické církve, která má podstatný podíl na událostech ve hře.

Hogwarts Legacy – 10. února (PS5, Xbox Series X|S, PC)

Do kouzelného světa z knižní ságy o Harrym Potterovi se měli fanoušci vydat už před Vánocemi, nakonec ale byla hra o pár měsíců odložena. Odrazit by se to ale mělo na výsledné kvalitě. Autoři a autorky si totiž jistě uvědomují, že spousta fanoušků má od hry obrovská očekávání, obzvláště po velkolepých ukázkách, které byly dosud prezentovány.

Hru vytváří Avalanche Software (neplést si s Avalanche Studios, jež stojí za Just Cause), pro který se rozhodně jedná o dosud největší projekt. Ten má velký potenciál oslovit nejen milovníky filmů, ale i ty, kteří tomuto světu dosud třeba příliš neholdovali. Po hratelnostní stránce totiž titul působí velmi zdařile a stejně tak skvělá se zdá být i atmosféra školy čar a kouzel.

Svět Harryho Pottera v minulosti dostal už několik povedených herních adaptací, žádná z nich ale nebyla tak ambiciózní jako právě Hogwarts Legacy. RPG nás postaví před novou hrozbu, která ohrožuje celý zdejší svět, a ukáže nám, co se v Bradavicích dělo ještě dávno před slavným čarodějem s jizvou na čele. Nevíme, jak ty, ale my se nemůžeme dočkat.

Atomic Heart – 21. února (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)

Píše se rok 1955. Díky pokroku v robotice a umělé inteligenci se Sovětskému svazu podařilo ve 40. letech svrhnout nacistické Německo a nyní si užívá (zdánlivě) neochvějnou pozici světové velmoci. Při spuštění nové verze neuronové sítě zvané Kolektiv, která propojuje mysl lidí s roboty, ale nejde vše dle plánu, a jak tomu už bývá, věci se vymknou kontrole. Na scénu tak přichází agent KGB a válečný veterán Sergej Něčajev, náš hlavní hrdina, který nosí prosté kódové označení P-3.

Atomic Heart je od ruského studia Mundfish a jedná se o střílečku z pohledu první osoby. Díky své stylizaci a soubojovému systému je někdy hra označována také jako „sovětský Bioshock“. Studio se údajně během vývoje potýkalo s problémy, velkým propouštěním zaměstnanců a následným rebootem vývoje v roce 2018. Později se objevily zprávy o dlouhých přesčasech a nevyplácení bonusů. Těžko tedy soudit, co od hry můžeme čekat. Jsme však zvědaví a záběry nevypadají vůbec zle.

Horizon Call of the Mountain – 22. února (PS VR 2)

Důležitou událostí kromě samotných herních releasů bude také příchod PS VR 2, tedy druhé generace systému virtuální reality pro PlayStation 5. Společně s ní ve stejný den vychází i očekávaný titul Horizon Call of the Mountain, ve kterém se stejně jako v dílech Zero Dawn a Forbidden West přesuneme do daleké budoucnosti, kde přírodě vládnou obří robotické stroje připomínající dinosaury. S těmi budeme bojovat z nové perspektivy a boje díky tomu vypadají dost intenzivně. Přesvědčit se o tom můžeš i v nedávno vydaném traileru.

Wo Long: Fallen Dynasty – 3. března (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)

Na své si v nadcházejícím roce přijdou i milovníci žánru akčních RPG. Japonské studio Team Ninja se totiž po úspěšných hrách Nioh a Nioh 2 přihlásí o slovo s další náročnou řežbou, která prověří, jak pevné nervy máme. Charakteristický rukopis tvůrců je ve vydaných záběrech patrný a Wo Long: Fallen Dynasty má všechny předpoklady k tomu stát se jedním z hitů nadupané jarní sezóny.

Na začátku hry si vytvoříme vlastní postavu, se kterou navštívíme temný svět zasazený do období Tří říší (čínská epocha v letech 220 a 280). Děj bude čerpat ze skutečných historických událostí, které ale budou doplněny o nadpřirozené a fantasy elementy. Síly budeme měřit s vražednými monstry a bossy, kteří nás při sebemenší chybě tvrdě potrestají rychlou smrtí.

Stejně jako série Nioh a další žánrové tituly nebude mít ani Wo Long: Fallen Dynasty volitelnou obtížnost. Podle vývojářů můžeme očekávat těžkou, férovou výzvu. A přesně tak to máme rádi.

Star Wars Jedi: Survivor – 17. března (PS5, Xbox Series X|S, PC)

Star Wars Jedi: Survivor, pokračování dílu s podtitulem Fallen Order z roku 2019, naváže na svého předchůdce a v roli protagonisty Cala Kestise se opět vypravíme do předaleké galaxie, kde se budeme snažit přežít proti silám Galaktického impéria. Hratelnost a soubojový systém budou dost blízké předešlému titulu, který elegantně kombinoval používání Síly a boj se světelnými meči. Chybět samozřejmě nebude ani průzkum okolí a objevování tajemství a záhad na mapách. Doufáme jen, že toho backtrakingu bude v pokračování o něco méně.

Resident Evil 4 – 24. března (PS5, Xbox Series X|S, PC)

Po fantastických předělávkách druhého a třetího dílu hororovky Resident Evil teď přichází na řadu čtyřka, která je mnohdy označovaná za vůbec nejlepší část celé série. A vše napovídá tomu, že půjde o povinnost pro všechny milovníky žánru.

Opět se vžijeme do role blonďatého Leona S. Kennedyho, který má před sebou svůj zřejmě nejdůležitější úkol – najít a zachránit dceru prezidenta Spojených států amerických. Ta je vězněna někde ve španělské vesnici, kterou ovládl kult Los Illuminados uctívající pradávný druh parazita.

Nebude se ale jednat pouze o zmodernizovanou grafickou stránku. Vývojáři z Capcomu se totiž nechali slyšet, že částečně jiné bude i převyprávění příběhu. Jeho směřování a původní duch ale mají být zachovány. Změn se dočká i ovládání, které má být bližší předchozím remakům.

Hra dostala už několik trailerů a nutno říct, že záběry vypadají skvostně. Atmosféra je ještě děsivější, prostředí je bohaté na detaily a design postav vypadá bravurně. Resident Evil 4 bude bezesporu aspirovat na hororovou událost roku.

Dead Island 2 – 28. dubna (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)

Zní to skoro až neuvěřitelně, ale Dead Island 2 konečně doopravdy spatří světlo světa. Hra byla totiž oznámena před dlouhými osmi lety, ale kvůli problematickému vývoji a změnám ve vývojářských týmech se pořádně opozdila. Někteří dokonce spekulovali, že byla zrušena. To se ale nestalo, a tak už za několik měsíců znovu popadneme elektrizované mačety a rozsekáme hordy zombíků na kusy.

Ve hře se podíváme do postapokalyptického Los Angeles a San Francisca, které jsou zamořeny hnijícími potvorami. Chybět samozřejmě nebude crafting a bohaté úpravy zbraní, které byly ikonické pro první díl. Autoři se však chystají vylepšit soubojový systém několika novinkami, stále se však bude jednat o poměrně brutální a krvavou akci, kterou si fanoušci jedničky pamatují.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – 12. května (Nintendo Switch)

Vlastníky konzole od Nintenda čeká dobrodružná pouť ve hře The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. A všichni ostatní, kteří hybridní konzoli Nintendo Switch nevlastní, budou dost možná jen tiše závidět.

Jedná se o pokračování titulu The Legend of Zelda: Breath of the Wild z roku 2017, který vyhrál hned několik cen na prestižních The Game Awards a někteří jej označují za jednu z vůbec nejlepších her všech dob.

Není proto s podivem, že nadcházející pokračování nedočkavě vyhlíží miliony hráčů. Potvrdilo se to i na letošním ročníku zmíněného předávání cen, kde v kategorii nejočekávanějších her zvítězil právě titul Tears of the Kingdom.

Z dosavadních informací a zveřejněných trailerů víme, že Link získá nové schopnosti díky své nové kouzelné ruce a v otevřeném světě se podíváme i do oblak na létající ostrovy, kde budeme odtajňovat další tajemství království Hyrule. Tvůrci si však podrobnosti o příběhu nechávají pro sebe a zřejmě dobře vědí proč. Pokud se z nové Zeldy opět vyklube nejlepší hra roku, nebudeme překvapeni.

Suicide Squad: Kill The Justice League – 26. května (PS5, Xbox Series X|S, PC)

Nadcházející titul od studia Rocksteady je stále tak trochu zahalen rouškou tajemství. Ze Suicide Squad: Kill The Justice League jsme totiž zatím stále neviděli žádné záběry přímo z hraní. Autoři slavné Arkham série s Batmanem jsou ale zárukou kvality, proto by měl každý milovník tohoto superhrdinského univerza věnovat hře zvýšenou pozornost.

Hra je dějově zasazena do doby po událostech ze hry Batman: Arkham Knight, a jak už samotný název prozrazuje, hlavního slova se ve hře ujmou záporáci z týmu Suicide Squad (Harley Quinn, Captain Boomerang, King Shark a Deadshot). A budou to paradoxně právě oni, kdo bude muset zachránit svět.

Superpadouch Brainiac totiž vymyl mozky hrdinům z Ligy spravedlnosti a pod jeho kontrolou se ocitají i Batman, Superman, Flash a další superhrdinové. Tým zločinců ze Suicide Squad tak bude muset Ligu spravedlnosti zastavit, překazit Braniacovi jeho šílené plány a odvrátit tím blížící se zkázu.

Diablo IV – 6. června (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)

Milovníci legendární hack-and-slash RPG série Diablo to neměli jednoduché. Na plnohodnotné pokračování třetího dílu už totiž čekají více než deset let (!), v době vydání čtyřky to už bude jedenáct. Brány pekel se už ale konečně v roce 2023 znovu otevřou a my budeme moct vyrazit na další velkolepé dobrodružství plné monster, dungeonů a lootování.

Asi pro nikoho nebude žádným překvapením, že Diablo IV má být dle autorů z Blizzardu podstatně větší než kterýkoliv z jeho předchůdců. Otevřený svět má být rozdělen do pěti regionů, které nás provedou od bahnitých močálů přes lesy obývané vlkodlaky až po zasněžené hory. Vůbec poprvé mezi jednotlivými regiony nebudou žádné načítací obrazovky a celý svět bude na jedné obří mapě.

Dosud bylo oznámeno pět tříd, ze kterých si hráči budou moct vybrat, a sice Barbarian, Rogue, Necromacer, Sorceress a Druid. Hráč navíc bude mít více možností než kdy dříve si postavu upravit. Dosavadní ukázky ze hry vypadají velmi slibně, a tak věříme, že se mnohaleté čekaní fanouškům vyplatí.

Final Fantasy XVI – 22. června (PS5)

Vítej ve fantastickém světě Valisthea – říši rozprostírající se na dvou kontinentech, která je domovem takzvaným Mothercrystals. Jsou to do nebe tyčící se křišťály, jež své okolí naplňují aetherem. Ten je zdrojem magické moci a blahobytu zdejšího lidu, který žije na troskách dávno zaniklé civilizace, již zničila válka. Ale další je na obzoru. Vypukne totiž svár mezi národy, který ukončí dlouhá pokolení klidu a míru a lidstvo uvrhne do dob temna.

Hlavním protagonistou hry je Clive Rosfield, který uzří pád svého domovského království a vydává se na cestu za pomstou. Soubojový systém kombinuje stejně jako dříve boj nablízko i kouzla a těšit se můžeme na oblíbené prvky, které jsou pro sérii příznačné, jako například povolávání mocných summonů. V záběrech z hraní vidíme také celou škálu impozantních monster, kterým budeme čelit, a paletu schopností, kterými budeme vládnout.

Za vyzdvihnutí také stojí epická hudba, která scénám v trailerech dodává skutečně perfektní podkres. Teď už zbývá jen doufat, že po zhlédnutí špičkových trailerů dostaneme i stejně prvotřídní hru.

Warhammer 40,000: Space Marine 2 – 2023 (PS5, Xbox Series X|S, PC)

Trailer na Warhammer 40,000: Space Marine 2 patřil k vrcholům předávání cen The Game Awards, kde byly během večera představeny ukázky z hraní. Ty vypadají jedním slovem úchvatně a je dost možné, že se hra zařadí mezi kandidáty na nejlepší akční hru roku 2023. Nebudeme ale předbíhat a až čas ukáže, zda se hře podaří navázat na docela slušně hodnocený první díl z roku 2011 a případně jej ještě překonat. My si dvojku určitě nenecháme ujít. 

The Wolf Among Us 2 – 2023 (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)

Autoři ze studia Telltale Games jsou mistři na slovo vzatí a první díl The Wolf Among Us platí za jednu z nejpovedenějších adventur jejich bohatého katalogu. Je sice škoda, že na pokračování čekali fanoušci deset let, ale pravděpodobně budou o to více natěšení se do tohoto univerza pohádkových postav žijících v našem světě opět ponořit a prožít s nimi nové dobrodružství.

Do dvojky se vrátí Bigby Wolf i Sněhurka, kterým znovu propůjčí hlasy jejich původní dabéři (Adam Harrington a Erin Yvette). Druhý díl bude navazovat na události z jedničky, stále se však má jednat o prequel k původní komiksové sérii Fables, na které je adventura The Wolf Among Us založena. Doufáme, že strastiplný vývoj nakonec přinese přesně takový výsledek, jaký si hráči zaslouží a na který tak dlouho čekají.

Starfield – 2023 (Xbox Series X|S, PC)

Bethesda plánovala vydání vesmírného RPG Starfield na symbolické datum 11. 11. 2022, tedy přesně 11 let po The Elder Scrolls V: Skyrim. Nakonec však vydavatel oznámil posunutí releasu na první polovinu roku 2023. Od dob legendárního Skyrimu bude Starfield pro studio nejzásadnějším novodobým projektem, a ne náhodou se hře někdy přezdívá „Skyrim ve vesmíru“.

Ve Starfieldu se přesuneme do daleké budoucnosti ve 24. století, na jehož začátku spolu válčily dvě hlavní konkurenční frakce. O příběhu jako takovém zatím skoro nic nevíme. Hráč však má být členem poslední skupiny vesmírných průzkumníků zvané Constellation a chybět zde nebudou ani další frakce, z nichž se každá snaží upevnit si svou pozici.

Prim bude hrát vývoj postavy, průzkum nehostinného vesmíru, svoboda při rozhodování či crafting, díky kterému si budeme moct upravovat svůj vesmírný arzenál, s čímž se pojí i soubojový systém. Ten nám nastínil už jeden z gameplay trailerů, v němž se hráč dostává do přestřelky s bandity. Více ti ale napoví i níže přiložené video.

Alan Wake 2 – 2023 (PS5, Xbox Series X|S, PC)

Spisovatel Alan Wake se vrací a tentokrát se zahalil do podstatně děsivějšího hávu. Zatímco první Alan Wake byl akční adventurou s hororovými prvky, dvojka už bude podle šéfa studia Remedy regulérním survival hororem. Od vydání jedničky uběhlo už více než 10 let a jsou možná hráči, které hra ve své době zcela minula. Doporučujeme to proto napravit a naladit se na dvojku například díky remasterované verzi jedničky, která vyšla v letošním roce.

O čem přesně má být příběh, zatím není známo. Dá se ale očekávat, že do dění silně promluví události z konce prvního dílu, ve kterém se (SPOILER ALERT) hlavní hrdina Alan Wake nechal uvěznit ve světě zvaném Dark Place, aby zachránil svoji manželku. Trailery zatím neukázaly nic z hratelnosti, na kterou si tak musíme ještě počkat. Ukázky však velmi dobře navozují hutnou hororovou atmosféru a zdá se, že hra bude jen pro silné nátury.

Pragmata – 2023 (PS5, Xbox Series X|S, PC)

Jednou z nejtajuplnějších her roku 2023 se prozatím zdá být Pragmata. Trailer nám ukázal neznámého muže ve vesmírném obleku, malou dívku s blonďatými vlasy a holografickou kočku v ulicích liduprázdného města. O příběhu jako takovém nic nevíme a neznáme ani podrobnosti o hratelnosti. Jednat se má o sci-fi adventuru, na další informace byl však vydavatel Capcom prozatím skoupý. Naši pozornost si ale mysteriózním trailerem rozhodně získal.

Assassin's Creed Mirage – 2023 (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)

Společnost Ubisoft vyslyšela prosby fanoušků a v nejnovějším díle letité série Assassin's Creed se vrátíme zpět ke kořenům. V díle s podtitulem Mirage se podíváme do Bagdádu v kůži Basima, kterého můžeme znát z vikinského dílu Assassin's Creed Valhalla. V Mirage jej uvidíme v jeho mladší verzi a prožijeme jeho přerod z pouličního zlodějíčka do mistra asasína.

Do asasínského hávu se oblékne pod vedením své mentorky jménem Roshan (dabuje ji herečka a vítězka Emmy Shohreh Aghdashloo), která si Basima na prašných ulicích vyhlédne a zasvětí jej do tajů řádu. Z hlediska hratelnosti se má Mirage přiblížit především prvnímu dílu série z roku 2007, což znamená, že větší důraz byl měl být kladen opět na plížení a stealth a méně na RPG prvky.

Marvel's Spider-Man 2 – 2023 (PS5)

Jedna z nejočekávanějších her současnosti, u které se očekává, že by mohla vyjít v druhé polovině roku 2023. To, že má vyjít v příštím roce, bylo oznámeno při odhalovacím traileru, tvůrci ze studia Insomniac zatím ale nepřinesli žádný konkrétnější termín. V portfoliu spisovatelky a scenáristky Jamie Mayer se však nedávno objevilo, že hra vyjde na podzim, což by odpovídalo období, kdy vyšla jednička.

V pokračování Spider-Mana z roku 2019 si pavoučí oblek navléknou jak Peter Parker, tak i Miles Morales, který v roce 2020 dostal i vlastní spin-off. Závěr traileru nám prozradil, že hře nebude chybět ani Venom, naši hrdinové se tak dost možná budou muset spojit, aby společnými silami symbionta přemohli a zachránili obyvatele New York City. Bližší informace o příběhu ale neznáme.

Spider-Man z roku 2019 se hojně objevoval ve výběrech nejlepších her roku na předních příčkách, proto předpokládáme, že i druhý díl bude mít přinejmenším stejné ambice. 

Bonus: Crime Boss: Rockay City – 28. března (PC, později i konzole)

Na závěr zde máme i speciální hru zejména pro české fanoušky. Brněnské studio Ingame Studios totiž přinese střílečku z pohledu první osoby, která se chlubí hvězdným hereckým obsazením. Součástí hereckého ansámblu jsou Michael Madsen (který ztvárnil hlavní postavu), dále hollywoodská herečka Kim Basinger, Damion Poitier, Danny Trejo, Vanilla Ice a v neposlední řadě Chuck Norris. Na hře pracují tvůrci, kteří se podíleli na hrách jako Vietcong, Mafia či ArmA. Hru půjde hrát i v kooperaci s dalšími třemi přáteli.

Které další hry vyjdou v roce 2023, ale do výběru se nevešly?

Kromě výše zmíněných her má vydání v roce 2023 potvrzeno mnoho dalších očekávaných titulů. Zmíníme je proto zde.

Jsou jimi: Forza Motorsport, Baldurs Gate 3, Like a Dragon: Ishin, Fire Emblem Engage, Wild Hearts, S.T.A.L.K.E.R. 2, Company of Heroes 3, Street Fighter 6, Sons of the Forest, System Shock, Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon, Skull and Bones nebo Meet Your Maker. 

Vyjde i DLC pro Horizon Forbidden West a Cyberpunk 2077

Nejsou to ale jen nové velké hry, na které fanoušci čekají. Přijdou totiž například také zajímavá rozšíření pro Horizon Forbidden West či Cyberpunk 2077. V Horizon Forbidden West: Burning Shores se s rudovlasou Alloy podíváme do zpustošeného Los Angeles, kde budeme čelit nové hrozbě.

Ve Phantom Liberty, jediné expanzi pro Cyberpunk 2077, nás čeká nové prostředí, mise, dějové linky a postavy, z nichž si jednu zahrál slavný herec Idris Elba.  

Které hry mohou, ale nemusí vyjít v roce 2023?

Avatar: Frontiers of Pandora – Do kin se v těchto dnech dostalo očekávané pokračování velkofilmu Jamese Camerona a herní adaptace této série by v příštím roce měla následovat. Možný je však také až začátek roku 2024.

Tekken 8 – Pro milovníky bojovek se chystá osmý díl slavné série Tekken. Z něj jsme už viděli i krátké záběry z hratelnosti, které vypadají naprosto parádně, stejně jako grafické zpracování.

Black Myth: Wukong – Když se na internetu objevily první záběry ze hry dosud neznámého čínského studia Game Science, mnozí si mysleli, že šlo o podvrh. Hra totiž vypadala až příliš dobře na to, aby byla pravá. Titul ale skutečně vzniká. Vydáme se v něm do čínské mytologie, hratelnost čerpá inspiraci z oblíbeného Souls-Borne žánru.

Silent Hill 2 – Kultovní survival hororovka z roku 2001 se dočká moderního zpracování a zveřejněný trailer, který studio Capcom k remaku vydalo, vypadá skvostně. Není jasné, zda hra stihne vydání už v roce 2023, ale pokud ano, bude to velmi pravděpodobně až v jeho závěru. Na remake této legendární hry si ale ochotně počkáme tak dlouho, jak to jen bude třeba.

Anketa:
Na jakou hru se těšíš nejvíc?
Forspoken
Dead Space
Assassin's Creed Mirage
Alan Wake 2
Pragmata
Resident Evil 4
Starfield
The Wolf Among Us 2
Diablo IV
Wo Long: Fallen Dynasty
Suicide Squad: Kill The Justice League
Dead Island 2
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Final Fantasy XVI
Crime Boss: Crime Boss: Rockay City
Star Wars Jedi: Survivor
Crime Boss: Crime Boss: Rockay City
Atomic Heart
Horizon Call of the Mountain
Hogwarts Legacy
Jinou
Forspoken
0 %
Dead Space
2 %
Assassin's Creed Mirage
14 %
Alan Wake 2
4 %
Pragmata
1 %
Resident Evil 4
8 %
Starfield
5 %
The Wolf Among Us 2
1 %
Diablo IV
9 %
Wo Long: Fallen Dynasty
0 %
Suicide Squad: Kill The Justice League
1 %
Dead Island 2
4 %
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
2 %
Final Fantasy XVI
1 %
Crime Boss: Crime Boss: Rockay City
3 %
Star Wars Jedi: Survivor
9 %
Crime Boss: Crime Boss: Rockay City
1 %
Atomic Heart
2 %
Horizon Call of the Mountain
1 %
Hogwarts Legacy
22 %
Jinou
12 %
Domů
Sdílet
Diskuse