Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
15. března 2023 12:22
Čas čtení 0:54
Martin Mičuda

Volkswagen ukazuje interiér nového modelu Touareg. Dostane svítící logo, vylepšený infotainment a vrátí se verze R

Volkswagen ukazuje interiér nového modelu Touareg. Dostane svítící logo, vylepšený infotainment a vrátí se verze R
Zdroj: Volkswagen
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY VOLKSWAGEN
Uložit Uložené

Máme první informace a fotografie.

Vlajkovou loď značky Volkswagen ve 3. generaci značka představila v roce 2018. Odhalení modernizace je naplánováno na květen, nyní automobilka ukazuje první oficiální informace včetně fotografií. Exteriér velkého SUV je sice efektně maskovaný, pozměněné detaily však můžeme relativně snadno identifikovat.

Doporučeno
Po testu nové Fabie Monte Carlo jsme mile překvapení, na jakou úroveň Škoda posunula oblíbený model Po testu nové Fabie Monte Carlo jsme mile překvapení, na jakou úroveň Škoda posunula oblíbený model 24. října 2022 14:30

Nejvíce se změní čelní část – nový přední nárazník doplní upravená maska ​​a modernizované světlomety, které obdrží iQ.Light HD Matrix technologii, již tvoří přes 38 tisíc mikroLED modulů. Rozpoznatelným znakem faceliftu budou světelné lišty, které na obou koncích vozu spojují světla s logem uprostřed. Vzadu bude logo VW poprvé podsvíceno. V nabídce budou také nové disky kol a laky karoserie.

Volkswagen, Touareg,
Zdroj: Volkswagen

Drobné retuše proběhly také v interiéru. Design palubní desky se nemění, změnami ale projde infotainment – ​​Innovision Cockpit s 15" displejem uprostřed tak bude mít vylepšené prostředí s modernější grafikou, větším rozlišením a intuitivnějším ovládáním. Nově bude systém podporovat Apple CarPlay i Android Auto bez použití kabelu. Vnitřek dostane nové dekory či náladové osvětlení s nápisem Touareg, zatímco části interiéru, s nimiž přichází posádka nejvíc do kontaktu, mají mít měkčí čalounění.

Doporučeno
BMW X5 M a X6 M se dočkala modernizace, mají výkon až 625 koní! BMW X5 M a X6 M se dočkala modernizace, mají výkon až 625 koní! 1. března 2023 10:15

Zásadní technickou novinkou má být upravený podvozek, a to ať už půjde o standardní pružiny, nebo vzduchové odpružení, při kterém dosavadní 3komorové řešení nahradí 2komorové. Docíleno tak má být většího rozdílu mezi komfortním a sportovním naladěním. S modernizací se do nabídky opětovně vrátí plug-in hybridní verze Touareg R, naopak někdejší vrcholné naftové provedení Touareg V8 v nabídce již nadále nebude.

Volkswagen, Touareg,Volkswagen, Touareg,Volkswagen, Touareg,Volkswagen, Touareg,
Zobrazit galerii
(15)
Domů
Sdílet
Diskuse