Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
14. března 2023 9:59
Čas čtení 1:31
Tímea Krauszová

Courteney Cox prohlásila, že lituje výplně tváře. „Dost jsem to pos**la, vypadala jsem hodně zvláštně,“ řekla otevřeně

Courteney Cox prohlásila, že lituje výplně tváře. „Dost jsem to pos**la, vypadala jsem hodně zvláštně,“ řekla otevřeně
Zdroj: Getty Images/Leon Bennett
OSOBNOSTI COURTENEY COX
Uložit Uložené

Známá herečka promluvila o následcích přehnaných estetických zákroků.

Courteney Cox, známá především za ztvárnění oblíbené Monicy ze seriálu Přátelé, otevřeně promluvila o estetických procedurách. V rozhovoru pro podcast Gloss Angeles řekla, že rozhodnutí dát si výplně lituje nejvíce. „Myslela jsem si, že stárnu, když jsem ještě byla opravdu mladá. Je to škoda a ztráta času.“ Říká, že zažila domino efekt: jedna procedura vedla k další a další, než si uvědomila, že vypadá zvláštně.

„Nejprve si nevšimnete, že vypadáte jinak. Takže si necháváte dělat víc a víc, protože ve vašich očích vypadáte normálně,“ řekla dnes 58letá herečka, která si teprve nedávno odkryla svou hvězdu na chodníku slávy. Zpočátku si tedy ani neuvědomovala, že to, jak se sama vidí v zrcadle, je jiné než to, jak ji vnímají lidé. O jejím vzhledu přitom bulvár i lidé na sociálních sítích hovoří už léta, protože se sobě přestala podobat a některé její rysy se opravdu důsledkem dermálních výplní změnily.

Pozor, výplně a botox nejsou totéž. Zatímco botox pomáhá předcházet tvorbě vrásek, neboť redukuje pohyblivost svalů na obličeji, výplně kůži vyhlazují zespodu, protože jimi doslova vyplňujeme prázdná místa v podkoží.

Dermální výplně s kyselinou hyaluronovou se do obličeje aplikují pomocí jehly. Dodávají ztracený objem, pomáhají redukovat vrásky a dokážou prakticky i remodelovat celý obličej. Látky jsou tělu přirozené a postupně se vstřebávají, efekt tedy netrvá věčně a proceduru je třeba opakovat. Prohlédni si naši reportáž o tom, jak lze výplněmi opravit nos či vymazat kruhy pod očima.

Herečka zažila také nepříjemné vedlejší účinky. Výplňový materiál jí v podkoží migroval a sesunul se, čímž jí zcela zkreslil rysy obličeje. Proto vypadala podle svých slov zešikmeně či divně. Cox se nakonec v roce 2017 rozhodla všechny výplně v obličeji rozpustit a od té doby otevřeně hovoří o tom, že injekční procedury litovala.

Původně chtěla publikovat i fotky svého obličeje před rozpuštěním výplní a po něm, ale její producent jí to nechtěl dovolit. Herečka v podcastu mluvila i o tom, jak prožívala, že stárne, a snažila se udržet si mládí navždy. „Chválabohu, že je lze odstranit. Dost jsem to posrala, ale měla jsem štěstí, že jsem většinu z toho mohla napravit. Teď jsem prostě jen starší.“ Při pohledu na své starší fotky nechápe, jak si mohla myslet, že to vypadá dobře.

Dlouhodobý efekt výplní na tvůj vzhled je něco, co by mělo být předmětem podrobné diskuse s lékařem nebo lékařkou.

Domů
Sdílet
Diskuse