Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2023 16:29
Čas čtení 0:59
Tereza Šnajdrová

The Weeknd se stal nejoblíbenějším umělcem světa

The Weeknd se stal nejoblíbenějším umělcem světa
Zdroj: Wikimedia Commons/Brian Ziff/volně k použití
NEWS HUDBA THE WEEKND ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Kanadský zpěvák se stal prvním interpretem v historii Spotify, který dosáhl hranice 100 milionů měsíčních posluchačů.

Abel Makkonen Tesfaye, který vystupuje pod pseudonymem The Weeknd, byl podle statistik Spotify jmenován nejoblíbenějším umělcem světa. Tvůrci Guinnessovy knihy rekordů zanalyzovali údaje největších interpretů a interpretek v hudebním průmyslu na Spotify a zjistili, že právě The Weeknd měsíčně přiláká nejvíce posluchačů, informuje NME.

Doporučeno
„Satanisté a narkomani, kteří ničí mládež.“ $uicideboy$ svými temnými texty pomáhají a přepisují historii rapu „Satanisté a narkomani, kteří ničí mládež.“ $uicideboy$ svými temnými texty pomáhají a přepisují historii rapu 18. března 2023 12:00

The Weekend se stal prvním a zároveň jediným interpretem v historii Spotify, který dosáhl hranice 100 milionů posluchačů měsíčně. Tuto hranici dokonce překonal, neboť si jej měsíčně poslechne na 111,4 milionu uživatelů aplikace.

Druhou příčku obsadila americká zpěvačka Miley Cyrus, která má v současné chvíli 82,4 milionu měsíčních posluchačů, třetí skončila Shakira s 81,6 milionu a v závěsu můžeš také najít Arianu Grande (80,6 milionu), Taylor Swift (80,2 milionu), Rihannu (78,5 milionu) nebo Eda Sheerana (77,5 milionu). 

Právě Edu Sheeranovi The Weeknd v lednu ukradl jiné prvenství. Sheeranova skladba Shape Of You se od roku 2017 držela ve vedení nejstreamovanějších písní na Spotify, ale začátkem tohoto roku si prvenství uzurpovala The Weekndova Blinding Lights. Ta byla ostatně koncem roku 2021 oficiálně korunována na největší singl všech dob v americkém žebříčku Billboard Hot 100.

Spor o porušení autorských práv

Tento týden je pro The Weeknda úspěšný. Po dvou letech se mu údajně podařilo vyřešit spor o porušení autorských práv týkajících se jeho skladby Call Out My Name, která se v roce 2018 objevila na jeho prvním EP My Dear Melancholy. Kanadský zpěvák v této písni zpíval za zvuků melancholického R&B doprovodu, jenž měl však pocházet z dílny elektro dua Epikker. Obě strany prý tento týden dosáhly dohody. 

Domů
Sdílet
Diskuse