Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2023 13:37
Čas čtení 0:32
Kristýna Dobiášová

Trans lidé jsou po tranzici šťastnější. Svou identitu si uvědomují ještě před dospělostí, vyplývá z průzkumu

Trans lidé jsou po tranzici šťastnější. Svou identitu si uvědomují ještě před dospělostí, vyplývá z průzkumu
Zdroj: TASR/Martin Baumann
ZAJÍMAVOSTI LGBTQ+ LIDÉ SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) TRANSGENDER OSOBY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Většina trans lidí je po tranzici více spokojená se svým životem. Vyplývá to z nového průzkumu The Washington Post. Jedná se o největší nevládní průzkum na toto téma. Na otázky ohledně dětství a dalších životních zkušeností odpovídalo přes 500 osob.

Z dotazníku vychází, že většina transgender osob je po tranzici šťastnější. Až 78 procent respondentů říká, že život s vlastní identitou než s tou, která jim byla přiřazena po narození, zvýšil jejich životní spokojenost.

Doporučeno
Za jeden rok ženou i milionářkou. Jak se z Dylan Mulvaney stala za 365 dní jedna z nejznámějších trans žen světa Za jeden rok ženou i milionářkou. Jak se z Dylan Mulvaney stala za 365 dní jedna z nejznámějších trans žen světa 14. března 2023 16:30

„Život už nebolí,“ sdělil T. C. Cadwell. „Je to dobrý pocit, že můžu jen dýchat a být sám sebou.“ Celková míra životní spokojenosti dospělých trans lidí byla nižší než u zbytku populace. Podle značné části respondentů je to kvůli diskriminaci, které čelí.

Doporučeno
Nebinární Bella Ramsey o roli Ellie v The Last of Us: Na hate komentářích jsem mělx závislost Nebinární Bella Ramsey o roli Ellie v The Last of Us: Na hate komentářích jsem mělx závislost 16. března 2023 15:00

Většina transgender osob si svou identitu uvědomila před dospělostí

Přibližně 25 procent uvedlo, že se kvůli vlastní identitě setkalo s fyzickým napadením, se slovním až šest z deseti osob. Většina odpovídajících zároveň uvedla, že svou pravou identitu objevili ještě před dosažením hranice osmnácti let, ale že v dětství mnohdy neměli dospělou osobu, se kterou by si o tom mohli promluvit.

Domů
Sdílet
Diskuse