Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Metronome.
6. dubna 2023 v 16:30
Čas čtení 2:38
Sponzorovaný obsah

Rapová špička z Česka i zahraničí dorazí do Prahy. Vystoupí na festivalu Metronome

Rapová špička z Česka i zahraničí dorazí do Prahy. Vystoupí na festivalu Metronome
Zdroj: Metronome Prague
KULTURA FESTIVALY
Uložit Uložené

Dorazí J.I.D, Supercrooo, Sawsane či Frosti.

Šestá edice festivalu Metronome Prague potěší návštěvníky programem bohatým na zástupce rapové scény. Na pódiu se během posledního červnového víkendu blýsknou rapeři J.I.D, Kelvyn Colt či Frosti. Vedle zahraničních hvězd obsahuje line-up také zvučná domácí jména jako Supercrooo, PSH s živou kapelou nebo Pio Squad. Vystoupí ale i mladá krev českého rapu, v čele se Sawsane, Gesto Booth, Annet X, Baby G a dalšími.

Dárek pro milovníky rapu

Metronome Prague letos nadělil hiphopové kultuře vlastní scénu, kde mohou milovníci rapu od čtvrtka 22. do soboty 24. června pařit do ranních hodin. Její představitelé doplňují pestrý program, v němž září již avizovaní Jamiroquai, M83, Moderat, ZAZ, Tove Lo, Aurora, Editors, Biig Piig či White Lies. 

„Jsem rád, že se Metronome v letošním ročníku naplno otevírá rapu a přibyla tahle skvělá stage, která nabídne to nejlepší z rapového světa u nás i v zahraničí. Na pódiu se představí americký raper J.I.D nebo sympaťák Kelvyn Colt ze sousedního Německa. Z tuzemských kultovních matadorů vystoupí například Supercrooo a určitě si nenechte ujit i koncert PSH s live bandem. Chceme také dát prostor zejména svěžímu mladému rapu, podle mě skvělou show předvede třeba Sawsane, která je výraznou osobností a choreografkou české taneční scény,“ říká ostřílený dramaturg rapové scény, zvukový inženýr, producent a také DJ Risto Sokolovski, který stojí například za přelomovým albem Toxic Funk od Supercrooo a je známý svou dlouhodobou spoluprací s raperem a umělcem Jamesem Colem.

Nakupuj vstupenky
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený METRONOME PRAGUE (@metronomeprague)

Světové rapové hvězdy předvedou svou show

Poprvé v historii Metronomu vystoupí rapový interpret na hlavním pódiu a bude jím americký J.I.D. Hvězda hip hop-soulové formace Spillage Village má na kontě od začátku své kariéry v roce 2010 tři alba a stejný počet nominací na cenu Grammy za desky, na kterých se podílel. Pro jeho rapovou flow si ho ke spolupráci vybrali Imagine Dragons (skladba Enemy), Doja Cat (Options) či Mac Miller s basistou Thundercatem, s nimiž měl jet na turné, které však bylo kvůli Millerově úmrtí zrušeno. 

Za J.I.D. nezaostává další velké jméno, německo-nigerijský raper a model Kelvyn Colt, který ve své hudbě mísí přísný rap s trapovým zvukem i soulovým nádechem a výjimkou nejsou ani tanečnější polohy.

Dalekou cestu nebude mít polský Frosti, který bude diktovat v rapovém a trapovém rytmu zejména mladšímu publiku. Jeho skladby mají na kanálu YouTube přes milion zhlédnutí.  

Kelvyn Colt.
Kelvyn Colt. Zdroj: Metronome Prague

To nejlepší z domácí scény

Stranou nezůstane ani domácí hiphopová scéna. Ta hostí kultovní jména jako Supercrooo, PSH s živou kapelou a jihlavské veterány rapu Pio Squad, kteří nabídnou nový zvuk a skladby z aktuální desky Torzo. Vedle zkušených matadorů dává Metronome prostor mladé scéně. Na rapové stagi se tak objeví sestava v čele se Sawsane, Annet X a Baby G, podpořenými Gesto Boothem a DJi LU2 Vinyl Flexerem, Doemixxxem, Double J a Noirem.

„Zvu vás všechny na Metronome festival, kde mimo jiných bomb můžete vidět, slyšet a zažít i mě. Pokud tě baví rap bez servítek spojený s tancem, tak se máš na co těšit, protože já se jen neprocházím osamoceně po pódiu, se mnou vystoupí i moji tanečnici Humman a Nack'o'flex. Roztočíme to moc,“ láká na festival respektovaná choreografka Zuzana Al Haboubi, která rapuje pod jménem Sawsane. 

PSH Live Band.
PSH Live Band. Zdroj: Metronome Prague

Vstupenky jsou teď výhodnější

Hvězdný výčet interpretů však zatím není u konce, pořadatelé slibují přidávat další jména. Zároveň doporučují neotálet s nákupem vstupenek. Nejen že rychle mizí, ale také počítají se dvěma cenovými skoky, takže čím dříve je vezmeš, tím levnější budou.

VIP vstupenky jsou již vyprodané, standardní je stále možné koupit. Třídenní lístky jsou nyní k dostání od 3 190 korun pro dospělého, jednodenní vstupenka vyjde na 2 290 korun. Vstupné pro děti do 12 let je 190 korun na tři dny, mládež od 12 do 21 let zaplatí za tři dny 1 890 Kč. Zvýhodněné vstupné pak mají také zdravotně hendikepovaní. Díky spolupráci s agenturou Weco-Trave je možné koupit výhodnější balíčky vstupenek s ubytováním v kvalitních hotelích v centru Prahy.


Více o vstupném a kompletním znění programu najdeš na webu www.metronome.cz. Nově oznámené interprety se dozvíš také z Instagramu, Twitteru či Facebooku festivalu.

Domů
Sdílet
Diskuse