Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2023 19:45
Čas čtení 0:20
Veronika Dlesková

Obrazem: Toto je deset nejnezdravějších jídel na světě. S čím to rozhodně nepřeháněj?

Obrazem: Toto je deset nejnezdravějších jídel na světě. S čím to rozhodně nepřeháněj?
Zdroj: Unsplash/Christopher Williams/volně k použití
GASTRO GASTRONOMIE ZDRAVÁ STRAVA ZDRAVÍ ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL
Uložit Uložené

Gastronomický web Eat This, Not That sestavil žebříček nejnezdravějších jídel na světě. V tomhle článku se dozvíš o deseti pokrmech, kterým se máš raději vyhnout.

Do žebříčku se dostaly pokrmy, o kterých je všeobecně známo, že pro lidské tělo nejsou zdravé. Najdeš tam ale i jídla a nápoje, které tě překvapí. Tipneš si, která potravina si vysloužila první příčku?

cukr9. místo: Dezerty – Dezerty souvisí s nadměrnou konzumací cukru, který obsadil 10. místo tabulky. Obzvláště v restauracích jsou dezerty nezdravé, protože často obsahují vysoký podíl tuků, kalorií, sodíku a cukrů. 8. místo: Mražená jídla – Mražená jídla jsou rychlým a jednoduchým způsobem, jak zahnat hlad. A mohou přijít k ruce, obzvlášť pokud člověk nemá čas sám vařit. Ačkoliv se ale mnoho mražených jídel může tvářit zdravě, často tyto pokrmy obsahují přidané konzervační látky. Ty jsou spolu se sodíkem a nasycenými tuky důvodem, proč se mražená jídla dostala do tohoto žebříčku. 7. místo: Slazené cereálie – Slazené cereálie jsou snídaní mnoha dětí i dospělých. Kvůli vysokému obsahu cukru ale nejsou ideální volbou, jak začít den. Jejich nadměrná konzumace může vést k obezitě, cukrovce nebo srdečním problémům.
Zobrazit galerii
(10)

 
Na dalších místech se objevily i pokrmy jako barbecue omáčka nebo mražená pizza, majonéza nebo croissanty. Nemusíš si zoufat a všechny si je odpouštět, každý se občas rád odmění nějakou tou dobrůtkou. Stačí znát jenom správnou míru a s odměňováním to nepřehánět. Pokud tě zajímá zbylých 62 nejnezdravějších jídel, najdeš je na tomto odkaze.

Domů
Sdílet
Diskuse