Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2023 11:25
Čas čtení 1:02
Kuni Nguyenová

Muskova pomsta začala. Fajfku ověřeného účtu na Twitteru odebral slavným novinám

Muskova pomsta začala. Fajfku ověřeného účtu na Twitteru odebral slavným novinám
Zdroj: TASR/AP/Ringo H. W.
ZAHRANIČÍ ELON MUSK PODNIKÁNÍ SOCIÁLNÍ SÍTĚ TWITTER
Uložit Uložené

„Je evidentní, že ověřená zaškrtnutí již nepředstavují autoritu a odbornost,“ řekl zástupce New York Times v reakci na Muskovo jednání.

Sociální síť Twitter, kterou od loňského roku vlastní americký podnikatel Elon Musk, zavedla od 1. dubna nové pravidlo. Každý, kdo chce mít na této síti účet označený fajfkou, která značí ověřenou autentickou stránku, musí za toto privilegium platit měsíční předplatné, tzv. „Twitter Blue“. V opačném případě odznak odstraní i těm, kteří jej v minulosti obdrželi.

Navzdory velkému prohlášení však Twitter stahuje modré ověřování velmi pozvolna. Jak ale informuje britský deník The Guardian a americký server HuffPost, Musk se přednostně pustil do jednoho účtu, kterým je americký deník The New York Times. 

Doporučeno
Od dřeva obaleného vlákny přes mořské houby až po menstruační kalíšky. Historie menstruačních potřeb je barvitá i nebezpečná Od dřeva obaleného vlákny přes mořské houby až po menstruační kalíšky. Historie menstruačních potřeb je barvitá i nebezpečná 3. dubna 2023 9:30

Noviny dříve oznámily, že odmítají platit měsíční poplatek za jeho ponechání. A zdá se, že u Muska došlo k odplatě. „Dobře, tak to sundáme,“ tweetoval šéf Twitteru v reakci na komentář uživatele. Musk v samostaných tweetech kritizoval deník, který v minulosti získal desítky Pulitzerových cen, a označil jej za propagandu. Jeho Twitter přirovnal k průjmu.

„Je evidentní, že ověřená zaškrtnutí již nepředstavují autoritu a odbornost,“ řekl zástupce New York Times pro stanici CNN. Jak připomněl Huff Post, ověření na Twitteru u médií jako CNN, The Washington Post nebo Business Insider zůstalo během víkendu nedotčené. 

Předplatné „Twitter Blue“ je už od března zpřístupněné i v Česku, stojí od 179 korun do 249 korun měsíčně. Cena se mění v závislosti na tom, zda předplatné využíváš na počítači nebo na mobilní aplikaci. Na chytrých telefonech je služba dražší. 

Domů
Sdílet
Diskuse