Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2023 15:00
Čas čtení 6:22
Kuni Nguyenová

Padělaly šeky nebo se vydávaly za muže, aby okradly bohaté o miliony. Za největšími podvody byly ve skutečnosti ženy

ZAJÍMAVOSTI EKONOMIKA KRIMI PODNIKÁNÍ
Uložit Uložené

Elizabeth Holmes, Anna Sorokin nebo Linda Taylor. Znáš příběhy těchto žen, které se nechvalně zapsaly do světa podvodů? Projeď si je s námi.

Předstíraly, že jsou dědičky impérií, lékařky, dokonce se i vydávaly za muže. A to vše jen proto, aby neoprávněně přišly k těm největším ziskům. Ve většině případech však spadla klec a za ukradené miliony si odseděly roky ve vězení. Za své „hříchy“ se však nestyděly a některé z nich dodnes těží z titulu největších podvodnic do posledního drobečku. Přinášíme ti přehled o 8 nejzajímavějších ženských kriminálnicích z různých koutů světa, jejichž příběhy se mnohdy dostaly i na filmová plátna.

Doporučeno
KVÍZ: Uhádni největší byznysové podvody našeho století. A neinspiruj se, prosím KVÍZ: Uhádni největší byznysové podvody našeho století. A neinspiruj se, prosím 17. dubna 2023 8:58

Kari Ferrell / Hipster Grifter

Kari Ferrell
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Kari Ferrell zná svět zejména pod přezdívkou „Hipster Grifter“ (v překladu hipsterská podvodnice). Nepravdivě tvrdila, že pracovala ve společnosti Goldenvoice, která stojí za festivalem Coachella, nebo jako asistentka administrativy magazínu Vice. Proč to dělala? Aby svedla muže v Brooklynu, které pak následně mohla okrást.

Doporučeno
Nejlevnější letenky do exotiky: Odleť na Maledivy za 9500 korun již tento víkend Nejlevnější letenky do exotiky: Odleť na Maledivy za 9500 korun již tento víkend 13. dubna 2023 11:00

Pod falešnými identitami se dostávala na večírky elitních společenských kruhů v New Yorku, kde se setkávala se svými potenciálními mužskými oběťmi. Následně je krmila lží, že umírá na rakovinu, že je pravděpodobně těhotná, a dokonce si vymyslela dojemnou historku o své rodinné historii. To vše jen proto, aby se jim dostala pod kůži a oni udělali vše, co si Kari umínila.

Její podvod spočíval v padělání šeků. Své milence vždy požádala, aby za ni vybrali hotovost. Zároveň tvrdila, že došlo k problému s jejím vlastním bankovním účtem. Vsadila tak na taktiku Franka Abagnala, kterého můžeš znát z filmového zpracování Chyť mě, když to dokážeš„Všechny tyto šeky začala ukládat na můj účet, doslova vkládala najednou 300, 500, 1100 dolarů,“ řekl o ní bývalý partner Casey Hansen. „Stále tvrdila, že nemůže použít svou bankomatovou kartu, a říkala mi: Ty proplatíš šeky a pak mi dáš peníze.“

Doporučeno
DiCaprio, Spielberg a miliony diváků mu sedli na lep. Toto je pravdivý příběh úchylného podvodníka z filmu Catch Me If You Can DiCaprio, Spielberg a miliony diváků mu sedli na lep. Toto je pravdivý příběh úchylného podvodníka z filmu Catch Me If You Can 19. března 2023 11:00

Banka později zjistila, že šeky byly vypisovány z nefunkčního účtu. V roce 2009 za to byla Kari odsouzena k devíti měsícům vězení. Dnes je Kari Ferrell na svobodě a za své činy se nestydí. Loni dokonce oznámila, že o svých zločinech plánuje napsat memoáry. 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 8
Domů
Sdílet
Diskuse