Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2023 11:00
Čas čtení 6:42
Kuni Nguyenová

Nejlevnější letenky do exotiky: Odleť na Maledivy za 9500 korun již tento víkend

Nejlevnější letenky do exotiky: Odleť na Maledivy za 9500 korun již tento víkend
Zdroj: Unsplash/Roberto Nickson
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ DOPRAVA TIPY NA LETENKY
Uložit Uložené

Vyjdi z komfortní zóny a zkus vycestovat mimo Evropu. Přinášíme ti tipy na letenky, které ti to umožní za málo peněz.

Léto klepe na dveře a s ním i plánování tvé jedinečné dovolené. Jako každý měsíc v naší sérii o letenkách ti i nyní pomůžeme s její přípravou. Tentokrát jsme pro tebe našli 9 letenek do oblíbených turistických míst, která se nachází ve vzdálené Asii, Americe, nebo dokonce v Africe.

Ať už jsi milovník moře, historických památek, nebo nákupů, mezi destinacemi si určitě najdeš to své. Tipy jsme seřadili od nejlevnějších po ty nejdražší, které tě ale ve výsledku budou stát do 15 000 korun. Pokud však nechceš na cestu dlouho čekat a zároveň máš volný tento víkend, zbystři: jsou mezi nimi i „low-cost“ lety do exotiky. Je libo do turecké Antalye nebo na Maledivy? Nebo na ostrov Mauricius příští týden? Mrkni na naše tipy!

Než začneš rezervovat letenky, připomeneme ti pár věcí:

Letenky jsme vyhledávali skrze standardní vyhledávače typu Google Letenky, Zaleť si nebo Skyscanner. Nicméně doporučujeme je kupovat přímo u konkrétního dopravce. A to kvůli ceně, neboť si vyhledávače většinou berou určité provize za poskytování svých služeb i při odbavení na letišti.

Levné cestování nabízejí většinou nízkonákladové letecké společnosti. Předem ale počítej s některými omezeními, neboť si často účtují dodatečné poplatky za velká zavazadla či pojištění. Proto vždy nejprve navštiv webovou stránku letecké společnosti a přečti si její podmínky.

Uvedené ceny letenek byly k dispozici ke 12. dubnu, přehled ale slouží spíše pro lepší orientaci. Je třeba počítat s tím, že se jejich cena může měnit a časem budou dražší. Pokud tedy chceš opravdu levně cestovat, s kupováním letenek dlouho neotálej. Tak jdeme na to!
tel aviv
Zdroj: Unsplash/Adam Jang

Tel Aviv (Izrael)

Místo odletu: Z Vídně

Termín: Od 24. května do 3. června 2023

Cena: 1260 korun

Letecká společnost: Ryanair

 
Možná tě překvapí, že hlavní město Izraele má hodně co nabídnout. Ve zkratce: krásné pláže, vynikající jídlo a pulzující noční život. A jak sem můžeš vycestovat? Přímým letem z Vídně za pouhou tisícovku se do izraelského Tel Avivu dostaneš za 3,5 hodiny.

Doporučeno
Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? 16. dubna 2024 7:00

Cestování do Vídně jakožto startovací pozice tě přitom ani nebude stát tolik peněz nebo času. Vlakem z Prahy se sem dostaneš za 4,5 hodiny již od 833 korun. Z Brna je ale Vídeň „co by kamenem dohodil“, cesta totiž trvá 1,5 hodiny a jednosměrná jízdenka se cenově pohybuje od 294 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse