Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
24. dubna 2023 17:15
Čas čtení 2:16
Tereza Šnajdrová

5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na koncert Avril Lavigne nebo Noční běh pro Světlušku

5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na koncert Avril Lavigne nebo Noční běh pro Světlušku
Zdroj: DTA Records/propagační materiál
KULTURA ČESKO POJĎ VEN! PRAHA
Uložit Uložené

I tento týden je nadupaný skvělými akcemi, tak neseď doma a vyraz za kulturou.

Pondělí je tu a s ním i náš tradiční přehled těch nejlepších kulturních akcí, které se tento týden uskuteční v Praze. Vyraz na rockovou show se špetkou nostalgie, kterou do Prahy přiveze kanadská zpěvačka Avril Lavigne, psychedelickou kytarovku My Baby nebo žánrově fluidní kapelu The Hara. Kromě toho můžeš také zajít za kulturou do Venuše ve Švehlovce nebo si zaběhnout Noční běh pro Světlušku.

Doporučeno
Fotit bílé lidi začne být po čase nudné: Český fotograf Martin Gabriel Pavel se nebojí nahoty a nejvíce objednávek má z USA Fotit bílé lidi začne být po čase nudné: Český fotograf Martin Gabriel Pavel se nebojí nahoty a nejvíce objednávek má z USA 24. dubna 2023 6:00

Avril Lavigne, 26. dubna ve Sportovní hale Fortuna

Ve středu 26. dubna Praha konečně přivítá kanadskou rockerku Avril Lavigne a její nejnovější desku Love Sux. Lavigne měla v Česku vystoupit již v březnu minulého roku, avšak její show byla kvůli pandemii koronaviru zrušena. Rockerka na tuzemské fanoušky a fanynky nezanevřela a její koncert se uskuteční již tento týden.

Těšit se můžeš na legendární hity jako Complicated, Sk8er Boi nebo Girlfriend, ale také na novinky Love It When You Hate Me nebo Bite. Brány Sportovní haly Fortuna se návštěvnictvu otevřou v 18:00 hodin, avšak zlatý hřeb večera přijde až ve 21:15 hodin. Vstupenky koupíš za 990 až 1 490 korun.

My Baby, 26. dubna v Kasárnách Karlín

Pokud nepatříš mezi fanoušky mainstreamu a raději dáš šanci něčemu novému, vyraz ve středu 26. dubna do Kasáren Karlín. Tam totiž vystoupí nizozemské trio My Baby a do Prahy přiveze psychedelické kytarovky, které roztančily davy na festivalech Glastonbury, Sziget nebo Pinkpop. 

My Baby přivezou do Česka nové album Sake Sake Sake, o jehož produkci se zasadil Steve Dub z The Chemical Brothers, a je tak jasné, že je rozhodně na co se těšit. Koncert v Kasárnách Karlín startuje ve 20:00 hodin a vstupenky koupíš za 395 korun.

Noční běh pro Světlušku, 27. dubna na Výstavišti Praha

Ve čtvrtek 27. dubna ožije pražské Výstaviště v Holešovicích. V jeho prostorech se totiž bude konat Noční běh pro Světlušku, který doufejme přiláká sportovní nadšence ze všech koutů Prahy. Běžectvo svou účastí pomůže zrakově postiženým, neboť výtěžek z celé akce poputuje na konto Světlušky, která lidem pomáhá žít život dle jejich vlastní volby.

Akce začíná ve 21:00 hodin a za vstupné na ni zaplatíš 500 korun. Poplatek v sobě zahrnuje sportovní vak a sportovní čepici nebo sportovní vak a čelovku. To zní lákavě, ne?

Venušiny dny, od 27. dubna ve Venuši ve Švehlovce

Ve dnech 27. dubna až 1. května se ve Venuši ve Švehlovce uskuteční již osmý ročník festivalu Venušiny dny, který diváctvu nabídne současné ženské autorské umění. „Festival od roku 2015 boří stereotypy o tom, co to je ‚ženské umění‘, co ženy zajímá a o čem ženy tvoří. Představuje ženské autorky i nebinární autorstvo či smíšené kolektivy a stejně tak je vhodný pro všechny diváky a divačky bez ohledu na pohlaví nebo gender,“ hlásají pořadatelky.

Program povětšinou začíná od 19:00 nebo 20:00 hodin, a ačkoli jsou některá představení zdarma, na jiná koupíš vstupenky za 250 až 350 korun.

Venuše
Zdroj: Venuše ve Švehlovce/propagační materiál

The Hara, 28. dubna v Café V Lese

V pátek 28. dubna si Prahu podmaní britská žánrově fluidní kapela The Hara. Ta si u nás vybudovala pořádnou fanouškovskou základnu v minulém roce, když vystoupila na festivalech Rock for People a Nouvelle Prague, a tentokrát se vrací na svoji první headline show. 

„V roce 2021 měli mimořádně úspěšné léto, kdy debutovali na festivalech po celé Británii, počínaje Download Festivalem a konče letní premiérou na hlavním pódiu festivalů Reading a Leeds,“ píší pořadatelé. The Hara vystoupí v Café V Lese, jehož brány se návštěvnictvu otevřou v 19:00 hodin. Vstupenky pak koupíš za 390 korun.

Anketa:
Na které akci se potkáme? 
Avril Lavigne
My Baby
Noční běh pro Světlušku
Venušiny dny
The Hara
Avril Lavigne
73 %
My Baby
0 %
Noční běh pro Světlušku
7 %
Venušiny dny
20 %
The Hara
0 %
Domů
Sdílet
Diskuse