Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Gillette.
28. dubna 2023 18:00
Čas čtení 2:11
Sponzorovaný obsah

Influencerky odhalily kůži a své intimní příběhy. Proč měly problém se sebepřijetím?

Influencerky odhalily kůži a své intimní příběhy. Proč měly problém se sebepřijetím?
Zdroj: Gillette Venus
KULTURA KOSMETIKA A PÉČE O KŮŽI SEBEVĚDOMÍ VÝSTAVY V PRAZE
Uložit Uložené

Report z výstavy, která má pomoci ženám se sebevědomím a přijetím svého těla.

Nízké sebevědomí a problém se sebepřijetím. Tyto problémy trápí mnoho žen v Česku. V porovnání s „ideály krásy“ mají pocit, že nejsou dostatečně dokonalé. Výstava, která v Praze vznikla pod záštitou značky Gillette Venus, ukazuje, že každá žena je krásná, když se cítí ve své kůži dobře. A to i přesto, že nese památky na těžká životní období. Rapperka Sharlota, influencerka Týnuš Třešničková a dalších 6 silných žen ukázaly na fotkách svá těla a svěřily se s osobními příběhy. Jejich zpovědi si můžeš osobně prohlédnout až do 9. května v Petřínských sadech.

„Moje jizvy jsou pro mě připomínkou toho, co jsem zvládla překonat.“

Týnuš Třešničková

Osm silných příběhů českých žen

Ve středu 26. dubna proběhlo zahájení výstavy „Na vlastní kůži“. Značka Gillette Venus se jejím prostřednictvím snaží upozornit na to, že ženy kvůli svým odlišnostem na kůži mohou čelit předsudkům a mít potíže se sebeláskou. Chce ukázat, že stojí za každou ženou bez ohledu na její vzhled, tvar těla či pokožku. Proto vyzvala české ambasadorky, aby představily světu vlastní příběhy, které se jim do kůže vepsaly.

„Díky tetování se cítím kompletní.“

Sharlota

Gillette Venus, event, Na vlastní kůži
Zdroj: Gillette Venus

O svou intimní zpověď se na akci podělilo 8 žen. Influencerka Týnuš Třešničková, jejíž kůže je poznamenaná jizvami od popálenin, které utrpěla na dovolené v Istanbulu. Rapperka Sharlota, která čelí předsudkům kvůli svým tetováním, Lucie Levá, pro kterou jsou jizvy vzpomínkou na to, že překonala rakovinu tlustého střeva, a Kateřina Kopicová, jež se po porodu vyrovnávala se změnami svého těla. Svůj příběh odvyprávěla Anna Krátošková, která ukazuje, že i modelka může mít celulitidu a pár kilo navíc, a Inka Teschinská, již životem provází atopický ekzém. Součástí kampaně jsou také Nikola Znášková, kterou od 11 let trápí silné akné, a Klára Černá, jejíž tělo zdobí flíčky způsobené nemocí vitiligo.

 „Snažím se bourat tabu. I modelka může mít celulitidu a pár kilo navíc.“

Anna Krátošková

Fotografie s příběhy všech osmi zmíněných žen najdeš až do úterý 9. května v restauraci Nebozízek na pražském Petříně. Unikátní lokace je ideálním zakončením procházky Petřínskými sady. Kromě výstavy nabízí také krásný výhled na Pražský hrad a možnost občerstvení. Atmosféru místa i celé akce můžeš nasát v galerii níže.

Gillette Venus, event, na vlastní kůžiGillette Venus, event, na vlastní kůžiGillette Venus, event, na vlastní kůžiGillette Venus, event, na vlastní kůži
Zobrazit galerii
(12)

Každá pokožka si nese příběh

K tomu, proč si značka Gillette Venus vybrala právě téma „Na vlastní kůži“, se vyjádřil Jakub Grabmüller, Brand Manager Gillette Venus pro střední Evropu. „Příběhy, které sdílí každá z vybraných žen, jsou velmi silné a intimní. Naše značka si je jistá, že žen s podobnými příběhy, které si prožily doslova na vlastní kůži, je mnohem více. Každá pokožka si nese nějaký ten vlastní příběh pro někoho je to připomínka toho, že překonal náročnou životní situaci, pro jiného zase prostředek k vlastnímu sebevyjádření. Věřím, že se nám díky kampani a výstavě podaří tuto myšlenku rozšířit a vyvolat diskusi o tom, která pokožka je krásná protože každá! Doufám, že naše výstava zaujme co nejvíce lidí a povzbudí je k sebelásce a sebepřijetí,“ říká.

Tomu, že si každá pokožka zaslouží tu nejlepší péči, přizpůsobuje značka Gillette Venus i své produkty. Holicí strojek Comfort Glide Breeze zajišťuje hladší a příjemnější oholení pro všechny typy kůže. Hlavice jsou vybavené hydratačními páskami, díky kterým strojek hladce klouže po pokožce. Zároveň o pokožku pečují a uvolňují krásnou vůni. Pocit dokonale oholených nohou si tak může dopřát naprosto každá žena. 

„Nemít pleť bez chyby je v pořádku.“

Nikola Znášková

Gillette Venus, pláž, moře
Zdroj: Gillette Venus
Domů
Sdílet
Diskuse