Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Decathlon.
16. května 2023 12:30
Čas čtení 2:39
Sponzorovaný obsah

4 pražské stezky, které jsou vhodné i pro inline brusle nebo skate

4 pražské stezky, které jsou vhodné i pro inline brusle nebo skate
Zdroj: Decathlon
SPORT INLINE BRUSLENÍ KAM ZA SPORTEM
Uložit Uložené

Tyto trasy zvládne i začátečník.

Chceš si vyrazit po práci provětrat hlavu, ale dochází ti nápady na dobré trasy? Tady jsou tipy na čtyři stezky, kam se nemusíš bát ani s inline bruslemi či skateboardem. Po cestě se můžeš pokochat krásným prostředím i posilnit dobrým drinkem a svačinou. Zároveň mají slušnou délku, takže ti budou vyhovovat, i pokud máš raději kolo či koloběžku.

Co bys měl*a vědět, než vyrazíš?

Ještě než nazuješ brusle nebo naskočíš na skate, mrkni na pár rad, které se ti budou hodit, zvlášť jestli jsi začátečník. S hezkým počasím se většina tras plní lidmi, proto je nutné dodržovat pravidla, která zajistí bezpečnost všem zúčastněným.

V první řadě je to správný výběr dopravního prostředku. Inline brusle tě nesmí nikde škrtit a zároveň by se ti v nich noha neměla volně pohybovat. Také skateboard by měl jinak vybírat začátečník a jinak zkušený jezdec. Především pokud zatím nemáš velké zkušenosti, nech si poradit od odborníků ve specializované prodejně. V Decathlonu ti personál vyškolený pro tvůj sport s výběrem vybavení pomůže. Vysvětlí ti, co vše potřebuješ, případně poradí s potřebným servisem. Najdeš tam vše pro inline bruslení, skateboarding a mnoho dalších sportů, včetně kvalitního oblečení, se kterým vytvoříš stylové sportovní outfity.

nakupuj v decathlonu
inline brusle, bruslení, sport
Zdroj: Decathlon

Na samotné stezce je pak potřeba především opatrnost a ohleduplnost. Drž se vždy vpravo a mysli na to, že kolem tebe musí být dostatek prostoru pro další účastníky provozu. Platí tam stejné pravidlo jako na silnicích – přednost má ten, kdo přijíždí zprava. Tím znáš základy chování na stezkách a nezbývá než si vybrat, kterou navštívíš jako první.

Modřanská stezka

Jedna z nejoblíbenějších tras v Praze se také označuje jako A2 Vltavská. Nabízí převážně rovinatý povrch a vede od Výstavní síně Mánes přes Podolské nábřeží pod Barandovský most. Dále pokračuje od Branického mostu kolem freestyle parku Modřany a podél železniční trati vede na Zbraslav k mostu Závodu míru.

Celková délka trasy je 31 kilometrů, ale pokud se na takovou dálku necítíš, můžeš absolvovat pouze vybraný úsek. Jestli pojedeš tramvají, vystup na zastávce Podolská vodárna, odkud se dá jet kolem Žlutých lázní pod Barandovský most až k freestyle parku. Výlet můžeš zakončit občerstvením v bufetu U Posledního Kelta.

Z Troji do Klecánek

Další oblíbenou trasou je Trojská stezka. Je dlouhá 10 kilometrů, tedy 20 kilometrů při cestě tam a zpět. Pražané mají tuto trasu rádi díky bohatým příležitostem k občerstvení, což znamená, že tu obvykle narazíš na větší množství lidí. Oblíbená je například restaurace v trojské loděnici.

Na trase se nachází větší kopce, ale jestli máš alespoň základní dovednosti, měl*a bys je zvládnout. Dá se jet v obou směrech. Nejlepší je vystoupit na zastávce Trojská nebo pokud pojedeš z druhé strany, tak na zastávce Klecánky. Když si vezmeš tenisky do batohu, můžeš se zastavit v Zoo Praha nebo u Trojského zámku.

Ladronka

Pro méně zdatné bruslaře je ideální rovinatá trasa procházející areálem volného času Ladronka. Okruh dlouhý přibližně 4 kilometry se nachází v Praze 6, mezi Strahovem a Vypichem. Najdeš na něm různá sportoviště, plochy pro míčové sporty i občerstvení s venkovním posezením. Jízdu můžeš zakončit piknikem v trávě.

MHD staví na zastávce Vypich, odkud je to na stezku jen kousek. Na Ladronce si můžeš zabruslit i večer, dráha je totiž osvětlená po celé délce. Ostatně je to ideální čas, přes den je totiž Ladronka poměrně vytížená.

Žižkovská stezka

Pokud hledáš stezku s nižším vytížením, zkus trasu, která vede pod Vítkovem. Táhne se od křižovatky U Bulhara po bývalé železniční trati. Cestou se pokocháš výhledem na Prahu, v lokalitě Ohrada dokonce zdoláš část trasy původním železničním tunelem. Stezka končí u malého lesíku s názvem Krejcárek.

Celkem při jízdě tam a zpět najedeš 6 kilometrů na hladkém a upraveném povrchu. Na trase potkáš menší kopečky, ale hravě je zvládnou i začátečníci. Stejně jako předchozí stezky nabízí možnost občerstvit se, případně si odpočinout na lavičkách.

Než se na stezku vypravíš, zaběhni do Decathlonu a nech si od odborníků poradit, jaké vybavení bude nejlépe sedět tvým fyzickým možnostem a zkušenostem. Kvalitní sportovní výbava ti zajistí pohodlí, bezpečnost a dvojnásobně skvělý zážitek z jízdy.

Domů
Sdílet
Diskuse