Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
14. května 2023 9:03
Čas čtení 0:40
Tereza Šnajdrová

Video: Žena propašovala do Indie 22 hadů v kufru. Odhalila je až letištní kontrola

Video: Žena propašovala do Indie 22 hadů v kufru. Odhalila je až letištní kontrola
Zdroj: Central Board of Indirect Taxes & Customs/volně k použití
NEWS INDIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Celníci na letišti v Čennai našli v zavazadle jedné z cestujících z Kuala Lumpuru 22 hadů a jednoho chameleona.

Video z nevídaného objevu zveřejnila na Twitteru Indická ústřední rada pro nepřímé daně a cla, která v ženině odbaveném kufru našla 22 hadů a jednoho chameleona. Zvířata byla ve velkých plastových nádobách, které byly zalepeny lepicí páskou. 

Doporučeno
Vítězkou Eurovize se stala Loreen ze Švédska. Vesna skončila desátá Vítězkou Eurovize se stala Loreen ze Švédska. Vesna skončila desátá 14. května 2023 8:28

Žena cestovala s hady a chameleonem z Malajsie do Čennai a zvířata jí na základě indického zákona o ochraně volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin byla zabavena. „Cílem zákona je zajistit ochranu volně žijících zvířat, ptáků, rostlin a zajistit ekologickou a environmentální bezpečnost země,“ cituje zákon CBS News.

Není to poprvé, co se někdo snažil propašovat do Indie vzácná zvířata. V lednu celníci našli u jednoho z cestujících 45 krajt kulovitých, tři marmošky, tři želvy hvězdnaté a osm hadů kukuřičných. Tito plazi byli převezeni zpět do Bangkoku.

Domů
Sdílet
Diskuse